Vineri, in vestul, centrul si nordul tarii vor fi innorari si temporar va ploua. Vor fi mai ales averse, iar cantitatile de apa vor depasi izolat 25...30 l/mp. In restul teritoriului cerul variabil la inceputul zilei, se va innora treptat, iar ploile se vor semnala pe arii relativ extinse in special seara si noaptea, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

Vantul va sufla in general moderat, cu intensificari in a doua parte a intervalului, in toate regiunile, dar cu viteze mai mari in zona montana inalta, unde la rafala va depasi 70 km/h. Valorile termice vor fi mai ridicate decat in mod normal la aceasta data in regiunile extracarpatice si apropiate de normalul perioadei in rest. Maximele se vor situa intre 14 grade in Maramures si 25 de grade in sudul Munteniei si partea continentala a Dobrogei, iar minimele intre 8 si 16 grade.

La Bucuresti, vremea se va mentine mai calda decat in mod normal in cea de a doua decada a lunii octombrie. Cerul se va innora treptat, iar mai ales seara si noaptea va ploua. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari in a doua parte a intervalului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 22 de grade, iar cea minima va fi de 13...14 grade.

La munte, cerul va avea innorari si va ploua la inceput in Carpatii Occidentali si in jumatatea nordica a Carpatilor Orientali, iar mai ales spre seara si noaptea in restul zonelor montane. Ploile vor fi si sub forma de aversa, iar cantitatile de apa vor depasi izolat 25...30 l/mp. Vantul va prezenta temporar intensificari, cu viteze mai mari in a doua parte a intervalului, iar in zona montana inalta va depasi la rafala 70 km/h. Valorile termice vor fi in scadere, cu precadere in masivele nord-vestice.