Presedintele Traian Basescu a declarat joi ca ii autorizeaza pe medicii care i-au facut anul acesta vizita medicala sa dea relatii oricarui ziarist interesat de starea sa de sanatate. Reactia sefului statului vine dupa ce postul de televiziune Romania TV a sustinut ca presedintele ar suferi de boala Parkinson si ca ar fi avut doua atacuri cerebrale. "Nu a existat niciun astfel de incident de sanatate (...) am o singura boala, am boala pe hoti si asta nu se trateaza", a afirmat Basescu.

Foto:

"As face o precizare, pentru ca am vazut ca un post de televiziune a coborat atat de jos in propaganda de denigrare - am aflat despre atacuri cerebrale, internari la Spitalul Militar, la Fundeni, la Viena -, le-as spune ca autorizez cei zece medici din comisia care s-a format anul acesta cand mi-au facut vizita medicala, deci public ii autorizez sa dea relatii oricarui ziarist care este interesat de starea de sanatate a presedintelui. Nu a existat niciun astfel de incident de sanatate, cel putin in cei 10 ani, nu stiu dupa ce imi termin mandatul. Pot sa va spun ca am o singura boala, am boala pe hoti si asta nu se trateaza", a declarat seful statului intr-o declaratie de presa sustinuta pe Aeroportul International "Henri Coanda", inainte de plecarea la summitul Asia-Europa (ASEM) de la Milano, Italia.

Romania TV a anuntat miercuri seara, dupa ora 21.00, timp de peste jumatate de ora, ca vor arata imagini exclusive tinute ascunse pana acum cu Traian Basescu. La ora 22.00, postul a prezentat cateva imagini cu presedintele, din diverse aparitii publice, in care ei afirma ca se poate vedea cum ii tremura mana, acest lucru fiind un semn al bolii Parkinson.

Mai mult, ei sustin ca surse medicale au declarat ca ar fi suferit doua atacuri cerebrale si ca ar fi mers la Viena pentru un control medical.

Postul patronat de Sebastian Ghita nu a cerut pozitia Presedintiei si a speculat fara a avea la baza un document medical.