​Articol actualizat

VIDEO Teodor Melescanu: HG din 2013 privind SIE este oportuna. Nu pot confirma, nici infirma daca Ponta a fost ofiter SIE. Scandalul provoaca daune Romaniei, pentru ca deconspirarea unui ofiter acoperit determina reanalizarea cazurilor in care a fost implicat

de Claudiu Zamfir     HotNews.ro
Marţi, 14 octombrie 2014, 14:06 Actualitate | Esenţial


Teodor Melescanu
Foto: Agerpres
Fostul director al SIE, Teodor Melescanu, candidat independent la Presedintie, a declarat, marti, ca este oportuna hotararea de guvern din anul 2013, privind secretizarea identitatii unor ofiteri de informatii ai SIE, iar el a refuzat sa-i furnizeze presedintele Traian Basescu informatii privind existenta unor ofiteri de informatii in Guvern, pentru a ca acesta sa nu le foloseasca in campania electorala. El a refuzat sa confirme sau sa infirme daca premierul Victor Ponta a fost ofiter acoperit al SIE, insa a precizat ca acest scandal aduce daune imaginii Romaniei in exterior, pentru ca orice deconspirare a unui ofiter acoperit conduce la reanalizarea de catre serviciile partenere si nepartenere a misiunilor in care acesta a fost implicat.

Intrebat, intr-o conferinta de presa, daca premierul Victor Ponta a fost ofiter acoperit, Melescanu a declarat: "Nu pot sa va confirm, nici sa va infirm, pentru ca nu am acest drept si m-as face vinovat de savarsirea unei infractiuni".

Intrebat, insa, daca acest scandal legat de acuzatiile presedintelui Basescu potrivit carora premierul Ponta ar fo fost ofiter acoperit al SIE afecteaza imaginea Romaniei, fostul director al SIE a raspuns ca orice deconspirare a unui ofier acoperit determina reanalizarea, din partea serviciilor partenere si nepartenere, a tuturor misiunilor in care respectivul ofiter a fost implicat.

"In mod sigur, da. Orice deconspirare a unui ofiter acoperit care a participat la diverse activitati deteremina o reanalizare de catre serviciile partenere si serviciile nepartenere din alte tari, a tuturor cazurilor in care a fost prezent pe teritoriul unei tari, pornindu-se de la ideea ca o asemenea prezenta era ostila, ceea ce ne creeaza foarte mari dificultati, iar serviciului mult mai mari", a raspus fostul director al Serviciului de Informatii Externe. 

"Traian Basescu este primul presedinte din 1989 pana azi care a solcitata servicilor de informatii liste cu ofiterii acoperiti.  In legatura cu HG din 2013, potrivit constitutiei si celorlalte legi in vigoare, serviciilor de infomatii si sefii acestora nu au drept de initiativa legislativa. Consider ca HG e oportuna, pentru ca ar fi existat posibilitatea ca informatiile sa fie utilizate in campania electorala cum ati vazut aseara", a mai spus Teodor Melecsanu.

El a aratat ca ofiterii SIE, "oameni care isi risca viata si libertatea" in strainatate, nu trebuie deconspirati cand se intorc in tara.

Totodata, Melescanu a precizat ca a cerut desecretizarea anexei din HG in care e prevazuta intre categoriile de informatii secrete si categoria privind identitatea fostilor lucratori SIE pentru ca serviciul avea nevoie sa arate in instanta acest lucru, intr-un proces cu un fost colonel SIE, Ionel Dragomir.

Presedintele Traian Basescu a sustinut, luni, la Realitatea TV, ca premierul Victor Ponta, candidatul PSD-PC-UNPR pentru Cotroceni, a fost ofiter acoperit al SIE in peioada 1997-2001. Seful statului si-a sustinut  acuzatia mentionand si o hotarare de guvern emisa de Executivul Ponta in anul 2013, prin care a fost inclusa i categoria informatiilor sectete si identitatea fostilor lucratori ai SIE. Anexa care preciza care sunt categoriile de imformatii secrete a fost desecretizata.

Alte declaratii ale lui Teodor Melescanu:
 • Consider ca trebuie sa clarificam impreuna o serie de infirmatii care intereseaza pe oameni.
 • Traian Basescu este orimul presedinte din 1989 pana astazi care a solicitat serviciilor de informatii liste cu ofiterii acoperiti. La ce i-au folosit, ati vazut aseara.
 • In legatura cu Hotararea de Guvern din 2013, potrivit prevederilor condititutioanle si a tuturor legilor in vigoare, serviciile de informatii si sefii acestora nu au drept la initiativa legislativa.
 • Eu consider oportuna HG, pentru ca ar fi existat posibilitatea ca informatiile la care face referire HG sa fie utilizate in campania electorala, asa cum ati vazut aseara.
 • Nici presedintele, nici primul-ministru, nici directorul SIE, nu poate trimite oameni, cu buna stiinta, care sa-si riste libertatea si uneori viata, asteptandu-i ca la intoarceerea in tara sa-i deconspire.
 • La momentul la care mi s-au solicitat informatiile respective, referitoare la identitatea ofiterilor acoperiti, eu ma aflam sub incidenta unor norme legale in vigoare. E vorba de legea referitoare la activitatea SIE, care la art. 10, paragraful 2, spune urmatoarele: "Sursele de informare, metodele si mijloacele de munca nu pot fi dezvaluite fata de nimeni si in nicio imprejurare".
 • Evident ca la momentul respectiv, teoretic, eu aveam doua posibilitati: sa respect legea si sa nu respect legea, varianta pe care eu am respins-o de la bun inceput.
 • Raspunsul pe care l-am transmis presedinrelui nu a fost al meu, ci al institutiei.
 • Posibilitatea legala ca presedintele sa lucreze cu o institutie a statului roman, cu un serviciu de informatii, fara stirea conducatorului acestei institutii, reprezinta o dubla incalcare a legii. Dati-mi voie sa va garantez ca serviciul de informatii externe nu s-ar compromite niciodata cu asemenea practici. Mai mult, ori de cate ori au fost, telefonic, solicitate informatii sau participari la reuniuni de la Cotroceni, ofiterii de informatii respectivi m-au informat, au primit aprobarea mea si mandatul necesar pentru ceea ce aveau de spus acolo.
 • Sunt profund dezamagit de modul in care presedintele isi incheie mandatul, dupa 10 ani in care serviciile de informatii au slujit in permanenta interesele Romaniei, este ilegal si imporal sa fie tarate intr-un scandal electoral.
 • Merg inainte cu candidatura mea, primind un nou imbold ca Romania are nevoie de un proiect politic serios, onest si lucid.
 • Intrebare: Ar fi trebuit sa treaca aceasta HG din 2013 prin hotararea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii?
Intrebari si raspunsuri:
 • Intrebare: Ar fi trebuit sa treaca aceasta HG din 2013 prin hotararea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii?
 • Melescanu: Nu a fost niciodata discutata. De altfel, listele la care va referiti nu sunt legate doar de categoriile de informatii secrete ale serviciilor. Ele constin liste ale tuturor ministereleor si institutiilor din Romania care isi clasifica legal categoriile de informatii care cosntituie obiect de regim secret sau strict secret. Si in rest, de la serviciile de informatii, Ministerul de Externe pana la Autoritatea Sanitara Veterinara, sunt trecute si aduse la zi, ca urmare a faptului ca sunt anexe la o GH si nu au trecit niciodata prin CSAT.
 • Intrebare: Dar aceasta HG priveste strict activitatea SIE.
 • Melescanu: Toate institutiile au asemenea liste si le aduc periodic in concordanta cu evolutiile care au loc. Nu e o lista doar a serviciilor de informatii externe.
 • Intrebare: Presedintele Traian Basescu a incalcat vreo lege prin dezvaluirile de aseara?
 • Melescanu: Legea 1/1998, care prevede ca "sursele de informare, metodele si mijloacele de munca nu pot fi dezvaluite de nimeni si in nicio imprejurare".
 • Intrebare: Constitutia a incalcat-o?
 • Melescanu: Nu sunt in masura sa fac o discutie constitutionala. La Curtea Constitutionala, daca va fi nevoie, dar din punctul meu de vedere, dispozitiile sunt clare.
 • Intrebare: Si ce sanctiuni risca presedintele?
 • Melescanu: Sanctiunile legale... Nu sunt prevazute de lege.
 • Intrebare: L-ati acoperit pe Victor Ponta?
 • Melescanu: Eu nu acopar si nu descopar pe nimeni, pentru ca eu, in calitate de sef de serviciu de informatii, daca spun despre cineva ca nu este ofiter acoperit, ar trebui sa spun despre toata lumea ca nu sunt ofiteri acoperiti, pentru ca altii s-ar simti, poate, pusi intr-o situatie foarte dificila. Stiri ca circula vorbe despre persoane extrem de importante politic, de la Mircea Geoana pana la multi altii, inclusiv si despre mine, referitoare la apartenetna la unele servicii de informatii. Daca dau pentru unul, ar trebui sa dau pentru toti, ceea ce nu este permis de lege.
 • Intrebare: Cine a initiat aceasta Hotarare de Guvern (din 2013)? V-a cerut cineva sa o faceti?
 • Melescanu: Nu am lucrat la aceasta hotarare. Mi-o asum, insa, in calitate de sef al SIE. Se face anual sau de cate ori e nevoie analiza categoriilor de informatii care au caracter secret, de catre institutiile statului.
 • Intrebare: Si cine a initiat-o? Din SIE sau din Guvern?
 • Melescanu: Nu am aceasta informatie. Noi am reactualizat-o la SIE, dar probabil ca din initiativa noastra, gandesc, nu am datele.
 • Intrebare: Dar a fost vreo vulnerabilitate la nivelul SIE? De ce a fost nevoie in 2013 si nu in 2015?
 • Melescanu: Ea este facuta din 2011. Datorita, insa, faptului ca in 2012 am avut referendum, s-a considerat ca nu e bine sa se intre cu o tema care ar putea crea dezbateri si s-a adoptat abia in 2013. Este, deci, in proiect din anul 2011. Ca nici macar nu ma gandeam ca o sa fiu director al Serviciului de Informatii Externe.
 • Intrebare: Anexa la HG nu ar fi trebui sa fie secretizata?
 • Melescanu: Am declasificat-o pentru ca am avut procese in instanta si nu a putut fi opozabil principiul ca nu au voie sa-si dezvaluie identitatea. Este un caz celebru, am fost in judecata cu un fost lucrator, Dragomir. Si la Tribunal ni s-a respins actiunea, intrucat anexa era secreta inainte si, in consecinta, nu era opozabila. Pana nu se publica in Monitorul Oficial, nu sunt opozabile altei parti. De aceea, am luat hotararea sa o facem publica, pentru a sti care sunt categoriile de informatii secrete care nu pot fi deconspirate.
 • Intrebare: Premierul Victor Ponta a incalcat si el legea, prin faptul ca a indeplinit in paralel si functia de ofiter SIE si procuror?
 • Melescanu: Nu pot sa va confirm sau sa va inform daca a fost. Pe de alta parte, nu pot porni de la aceasta, sa va fac observatii...
 • Intrebare: Dar a fost Victor Ponta ofiter acoperit?
 • Melescanu: Nu pot sa va confirm, nici sa va infirm, pentru ca nu am acest drept si m-as face vinovat de savarsirea unei infractiuni.
 • Intrebare: Ofiter acoperit nu inseamna ca preia alta identitate?
 • Evident.
 • Intrebare: Un procur poate fi, in paralel si ofiter al SIE?
 • Melescanu: Incepand cu anul 2004, este interzis. La modificarea legii privind statutul magistratilor s-a introdus expres o dispozitie potrivit careia procurorii si judecatorii nu pot fi ofiteri acoperiti. Ceea ce dovedeste ca, probabil au fost anumite preocupari fata de acest fenomen. Faptul ca din 2004 s-a simtit nevoia sa se prevada in mod expres dovedeste ca, intr-adevar, or fi fost anumite probleme.
 • Intrebare: De cate ori v-a solicitat presedintele Basescu sa-i aduceti la cunostinta eventualele prezente ale agentilor acoperiti in Guvern, pentru ca presedintele spunea ca la remanieri s-a interesat de acest lucru?
 • Melescanu: O singura data, la inceputul anului 2014.
 • Intrebare: Veti lua vreo masura legala impotriva lui Traian Basescu?
 • Melescanu: Nu. Singura chestiune care ridica unele probleme si care va trebui solutionata legal este ca presedintele s-a referit ca are copii dupa documentele SIE, ceea ce, potrivit legilor in vigoare, este interzis.
 • Intrebare: Ce regim au documentele SIE trimise unor institutii?
 • Melescanu: Au regim secret, secret de stat, secret de importanta deosebita. Toate aceste documente se consulta de beneficiarii politici ai nostri si se restituie dupa consultare. Este interzisa multiplicarea, deconspirarea unor date din aceste documente. Sanctiunea o sa vedem, daca se va initia vreo procedura sau nu. Din punct de vedere al Serviciului, cred ca ar trebui sa ceara niste clarificari organismelor care se ocupa de pastrarea secretului de stat in Romania.
 • Intrebare: Afecteaza acest scandal imaginea Romaniei in plan extern?
 • Melescanu: In mod sigur, da. Orice deconspirare a unui ofiter acoperit care a participat la diverse activitati teremina, in cazul in care este deconspirat, o reanalizare de catre serviciile partenere si serviciile nepartenere din alte tari, a tuturor cazurilor in care a fost prezent pe teritoriul unei tari, pornindu-se de la ideea ca o asemenea prezenta era ostila, ceea ce ne creeaza foarte mari dificultati, iar serviciului mult mai mari.
 • Intrebare: Victor Ponta ar trebui sa iasa din cursa pentru Cotroceni in acest moment?
 • Melescanu: Eu nu vad niciun motiv petru retragere. Nu ma consider un judecator care sa dea decizii.
 • Intrebare: Ar trebui sa-si dea demisia Victor Ponta din functia de premier?
 • Melescanu: Eu nu vad sensul unui asemenea demers.
 • Intrebare: E vreun agent SIE, in momentul de fata, in Guvern?
 • Melescanu: Categoric, nu.
 • Intrebare: Au fost discutate aceste anexe in CSAT? Care a gradul de clasificare?
 • In mod sigur nu au fost discutate in CSAT aceste anexe. Gradul ei de clasificare a fost secret, pana la elaborare, dupa aceea am cerut sa fie desecretizata. Cel care poate sa schimbe caracterul secret al unui document este emitatorul. Eu am schimbat caracetrul secret intr-unul public.
 • Intrebare: Ati transmis Parlamentului o adresa in care aratati ca printre candidati nu sunt ofiteri acoperiti?
 • Melescanu: Da. Actuali.
 • Intrebare: Exista in Guvern la ora actuala vreun fost ofiter acoperit?
 • Nu pot sa va confirm, decat daca aveti placerea peste 30 de ani ne intalnim din nou la un ceai si va spun toate lucrurile. La plecarea dins erviciu, orice ofiter care a activat in SIE semneaza un angajament prin care se obliga sa nu deconspire nici calitatea, nici sediile, nici operatiunile timp de 30 de ani.
 • Intrebare: Cand ati vorbit ultima oara cu presedintele Basescu?
 • Am mai vorbit si dupa aceea, cand i-am spus ca ma gandesc sa candidez, daca voi primi o oferta credibila, iar dansul mi-a spus: "Faci ceea ce crezi".
 • Intrebare: Presedintele a venit la sediul SIE, unde a discutat cu subalternii dumneavoastra?
 • Melescanu: Da, presedintele a venit la sediul serviciului si a tinut sa aiba o discutie cu toti membrii Biroului executiv al serviciului, la care am participat si eu si toti directorii adjuncti.
 • Intrebare: Ce le-a cerut? Le-a cerut informatii care sa nu mai treaca prin filtrul dvs.?
 • Melescanu: Nu. Nu a facut o asemenea referire. Si-a exprimat si si-a argumentat pozitia ca trebuie sa aiba acces la toate infrmatiile. Raspunsul nostru a fost ca absolut la toate informatiile are acces, potrivit principiului "need to know" - nevoia de a cunoaste toate informatiile care ii servesc presedintelui pentru indeplinirea cu succes a atributiilor sale presedintele are acces deplin. In legatura cu surse, cu modalitati - asta este de fapt bucataria noastra. Este o deosebire foarte clara intre produsul muncii noastre - informatiile pe care le pui la dispozitia decidentilor politici - si modul in care le obtii. Modul in care le obtii tine de bucataria interna a SIE.
 • Intrebare: Ati vorbit cu fostii subordonati, sa vedeti cine ar fi putut sa-i ofere presedintelui acele informatii de aseara?
 • Melescanu: Din cate am inteles eu, era vorba de trei raspunsuri pe care le-am facut presedintelui la demersurile dansului. Erau documente secrete, pentru 30 de ani.
 • Intrebare: Cum se face intrarea si iesirea din SIE, procedural?
 • Melescanu: Procedural, este o procedura de recrutare, care include o etapa eliminatorie, de teste de inteligenta, de cultura generala, de capacitate de a lucra la stes, spriit de lucru in echipa si multe altele. Nu sunt ale noastre, sunt traduse din engleza. Iesirea se face prin acordul comun al partilor sau prin demisie. Nu e o cerere secreta, ci este aprobata de seful serviciului. Cei care au ontrat si iesit pe vremea mea, as putea sa vi-i spun, dar mi-e interzis prin lege.
 • Intrebare: Puteti deconspira un fost agent sub acoperire?
 • Melescanu: Nu pot in niciun caz. Angajamentul este de 30 de ani si din partea SIE, si din partea lui?
 • Intrebare: Interdictia de 30 de ani se aplica si unui tert care afla aceste informatii?
 • Melescanu: Nu. Numai celui care a semnat acest angajament. Presedintele bineinteles ca nu are un astfel de angajament.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15160 vizualizari

 • +37 (47 voturi)    
  Bataie de joc! (Marţi, 14 octombrie 2014, 14:08)

  Impotriva prostiei din tara [utilizator]

  Melescanu citeste o fituica sustinandu-l pe fata pe Ponta. Probabil ca tot premierul i-a dat si fituica...
  • +14 (16 voturi)    
   ce mici suntem! (Marţi, 14 octombrie 2014, 14:19)

   fit [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

   http://investigatiicenzurate.wordpress.com/2014/10/14/iata-ce-afaceri-facea-victor-ponta-in-perioada-in-care-e-acuzat-de-basescu-ca-a-fost-agent-sie-firma-primului-ministru-avea-un-nume-interesant-in-contextul-dezvaluirii-lui-basescu/
   • +10 (14 voturi)    
    Mai pe sleau spus.... (Marţi, 14 octombrie 2014, 15:42)

    Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui fit

    Melescanu este singurul cetatean roman care nu poate fi obligat sa dea socoteala in fata niciunei institutii a statului roman
    Nici in fata justitiei, nici in fata Parlamentului nici in fata CCR!
    Bravo Romania!
    • 0 (2 voturi)    
     Nici ... (Marţi, 14 octombrie 2014, 21:30)

     alexro [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

     Nici in fata presedintelui tarii, care conform legii plus pozitiei de presedinte al CSAT, are dreptul la orice secret de stat! ... Dom' Mele refuza sa-i ofere informatiile cerute de presedinte pentru ca e secret de stat ... exceptional.

     Pana cand ne vom mai lasa calcati in picioare, batjocoriti si furati?
    • +2 (2 voturi)    
     Mare cameleon melescanu asta (Miercuri, 15 octombrie 2014, 0:17)

     rov [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

     ilici cel putin nu s-a prefacut, a fost pe fata un comunist nenorocit, pe cand teodor asta s-a costumat in toate culorile doar apuce cate un ciolan. RUSINE!!
   • +1 (1 vot)    
    well, ... (Marţi, 14 octombrie 2014, 21:28)

    alexro [utilizator] i-a raspuns lui fit

    "Scandalul provoaca daune Romaniei, pentru ca deconspirarea unui ofiter acoperit determina reanalizarea cazurilor in care a fost implicat "

    Exact aia este idea, dom' Mele! Ne iei de prosti?
  • -13 (23 voturi)    
   asa este (Marţi, 14 octombrie 2014, 14:45)

   lulu1 [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

   Ai dreptate, citeste un text sugerat de altcineva. Dar care este dovada ca Ponta a fost ofiter acoperit? A prezentat-o cineva?
   • +8 (14 voturi)    
    Si ceausheasca... (Marţi, 14 octombrie 2014, 15:30)

    transalpinarum [utilizator] i-a raspuns lui lulu1

    a crapat zbierand in gura mare ca vrea dovada...
    • +2 (4 voturi)    
     Si ce0are sula (Marţi, 14 octombrie 2014, 15:50)

     xrogo [utilizator] i-a raspuns lui transalpinarum

     cu prefectura!!!
     • 0 (0 voturi)    
      nu merita raspuns (Marţi, 14 octombrie 2014, 17:49)

      lulu1 [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      In tara asta poate oricine sa acuze pe oricine de orice, fara dovezi, il compromiti, il scoti din peisaj si nimeni nu se intreaba daca acuzele au o baza reala
  • -15 (25 voturi)    
   Campania de anul asta (Marţi, 14 octombrie 2014, 14:47)

   numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

   O intrece pe aia cu "vizita la SOV". Dar totusi, sa ceri in calitate de presedinte liste cu ofiteri ca sa te poti folosi de ea in campanie e dincolo de normalitate. Mai mult, Ponta nu are voie sa recunoasca nici daca a fost, pentru ca ar insemna sa incalce legea (iar el nu are imunitate prezidentiala). Lovituri cu precizie chirurgicala date de staff-ul de campanie al lui Basescu. Asta vedem la fiecare alegeri de cand a candidat prima data Basescu la presedentie. Mi-e clar ca puterea nu o sa se mai duca multa vreme in alta tabara. Sunt prea buni la propaganda oamenii astia. PSD-ul mai rezista, dar nu se stie cat. Poate se trezesc romanii pana la urma si nu mai pun botul la loviturile de campanie.
   • +17 (23 voturi)    
    Basescu a procedat foarte bine! (Marţi, 14 octombrie 2014, 15:11)

    fit [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    Presedintele nu a cerut de ACUM lista cu ofiteri, ci din 2009, pentru toti membrii din guvern. Faptul ca a fost refuzat in baza hotararii de guvern modificate pe ascuns in 2013 de Melescanu cu ofiterii acoperiti RETRASI, asta i-a dat de gandit lui Basescu! Dar Ponta candideaza la presedintie si este periculos sa avem un presedinte cu un trecut foarte dubios care actioneaza la dubla comanda, poate chiar straina, vezi vizitele din Rusia si China.
    • +16 (18 voturi)    
     Corect (Marţi, 14 octombrie 2014, 15:23)

     Close [utilizator] i-a raspuns lui fit

     Ce-i drept a nimerit ceva bine: nu poti sa-i ceri unui om sa isi riste viata ca agent acoperit si apoi sa il faci public.

     Dar asta nu il acopera pe unul ca Poanta. Daca esti acoperit atunci... stai cu capul la cutie, nu iesi sa candidezi la presedentia tarii.
    • +9 (13 voturi)    
     O chestiune ce priveste statul de drept (Marţi, 14 octombrie 2014, 15:39)

     Caligula [utilizator] i-a raspuns lui fit

     Cum poate fi un procuror in slujba serviciului de informatii externe atunci cand activitatea sa se desfasoara in interiorul tarii? Pe cine spiona Ponta? Pe colegi? Pe Panait? Aici e nevoie de o ancheta serioasa pentru ca scopul SIE, ca institutie, e sub semnul intrebarii, iar Ponta are de clarificat care a fost activitatea sa informativa. E Ponta un Voiculescu al anilor 2000?
     • 0 (0 voturi)    
      de exemplu... (Miercuri, 15 octombrie 2014, 14:07)

      Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Caligula

      ... poate sa invite vreun ambasador strain la o discutie "confidentiala".
      Poate sta de vorba cu unii reprezentanti ai unor ambasade sau unor organizatii mari.
      Poate sa numeasca / aprobe un personal anume in ambasadele noastre din strainatate...

      ... samd...
    • -3 (7 voturi)    
     Ba io cred ca actioneaza (Marţi, 14 octombrie 2014, 15:51)

     xrogo [utilizator] i-a raspuns lui fit

     si la comanda Dacianei,si aiasta nu se mai poate!!!
    • +6 (8 voturi)    
     Inca ceva (Marţi, 14 octombrie 2014, 15:59)

     Caligula [utilizator] i-a raspuns lui fit

     Atunci cand Basescu a intrebat daca sunt agenti SIE in guvern, Melescanu putea sa raspunda conform articolului 10 prin "Da" sau "Nu" fara a dezvaluii surse. A ascunde asftel de informatii fata de seful statului trece ca abuz de putere. Melescanu a incalcat constitutia, si aici nu merge cu "nu pot sa confirm nici sa infirm".

     In plus, Melescanu din director SIE a intrat direct candidat la presedentie, iar in lumina dezinformarii presedintelui si a activitatii ilegale SIE in interiorul tarii, e o mare intrebare in legatura cu ce informatii stie si vrea sa le foloseasca impotriva altor candidati.
    • -1 (3 voturi)    
     cine avea comanda dubla? (Marţi, 14 octombrie 2014, 17:53)

     lulu1 [utilizator] i-a raspuns lui fit

     Pentru ce ii trebuiau lui TB listele cu ofiterii acoperiti? Pentru cine? Nu era treaba lui, dar era a altora. El trebuia sa se manifeste ca un presedinte, a avut la dispozitie 10 ani
   • +10 (16 voturi)    
    Mai postacescu (Marţi, 14 octombrie 2014, 15:35)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    Basescu a cerut "informatii privind existenta unor ofiteri de informatii in Guvern", nu cum minti tu acolo "liste cu ofiteri ca sa te poti folosi de ea in campanie". Probabil neuronul tau odihnit nu vede nici o contradictie intre calitatea de ofiter acoperit si cea de procuror sau de ministru. Pentru tine probabil e bun ala care da pomeni mai mari la alegeri.
    • 0 (4 voturi)    
     tucalarul de servici (Marţi, 14 octombrie 2014, 18:51)

     tepes [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

     Fals amice, Base a cerut listele cu toti ofiterii acoperiti din cadrul SIE,urmareste-atent declaratiile lui Melescanu dupa aceea poti scuipa si arunca balele in stinga si in dreapta.
     • +1 (1 vot)    
      Bine bine (Marţi, 14 octombrie 2014, 20:04)

      numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui tepes

      Si asta e o scuza pentru faptul ca a divulgat informatii secrete ? Trebuia sa sesizeze justitia daca a observat o ilegalitate. De ce sa-l acuzam ? De tainuire sau de deconspirare a ofiterilor din propria tara (care se pedepseste cu inchisoarea).
     • +1 (1 vot)    
      Chiar asha o fi? (Miercuri, 15 octombrie 2014, 12:07)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui tepes

      "Traian Băsescu este primul preşedinte din 1989 şi până astăzi care a solicitat serviciilor de informaţii liste cu ofiţerii acoperiţi. La ce i-au folosit, aţi văzut aseară", a spus Meleşcanu.
      Melescanu zice dupa aia ca listele contin toti ofiterii, bla, bla , bla. Dar nu zice nicaieri ca Basescu i-a cerut listele cu toti ofiterii acoperiti.
    • +1 (3 voturi)    
     bun domnule (Marţi, 14 octombrie 2014, 20:02)

     numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

     E asa cum zici tu. Si faptul ca ma jignesti doar pentru ca sunt obiectiv si constat ilegalitatea facute de zeus imi arata nivelul tau de intelegere. Nu are nimeni dreptul sa vina sa te deconspire daca esti ofiter acoperit. E o functie pana la urma, nu o fapta criminala (nu e ca si cum ar fi spus ca Ponta e dealer de droguri). Daca Basescu a descoperit incompatibilitati sau ilegalitati la SIE trebuia sa sesizeze justitia, iar cei vinovati sa fie trasi la raspundere. Basescu comite o ilegalitate acum. Legea e pentru toti. Basescu trebuie sa intre la puscarie pentru treaba asta daca se dovedeste a fi adevarata. Ponta daca este incompatibil trebuie scos din alegeri. Ceilalti (din SIE) nu stiu ce risca pentru asta.
     • 0 (2 voturi)    
      Nu e chiar asa (Miercuri, 15 octombrie 2014, 0:43)

      Caligula [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

      Pe baza informatiilor secrete pe care le-a primit, Basescu ar trebui sa taca - Ponta nu a fost ofiter SIE sub acoperire. Cand si cum a descoperit minciuna, e treaba lui, si el nu e legat de secrete de stat in cazul asta. Iar ca om politic, e normal sa foloseasca aceste date cu maximum de efect - ar fi chiar dezamagitor contrariul - aici e diferenta intre o societate democratica si una mafiota. Basescu a facut foarte bine.
      • +1 (1 vot)    
       doar ca a incalcat legea (Miercuri, 15 octombrie 2014, 11:16)

       numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui Caligula

       .
     • 0 (0 voturi)    
      Pai in ce fel esti obiectiv? (Miercuri, 15 octombrie 2014, 12:17)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

      E vorba de un fost ofiter acoperit, nu de unul activ (teoretic macar), si e vorba de un ofiter acoerit care ra in acelasi timp si procuror, lucru evident ilegal si imoral. Ofiterii acoperiti nu pot fi decidenti in puterea legislativa/executiva/judecatoreasca, pentru ca ei trebuie sa asculte de propria constiinta si interesul public, nu sa execute ordine de la sri/sie. Asta pari tu sa nu pricepi. Cind stii ceva despre o ilegalitate ce faci? O desconspiri sau nu?

      Mai departe, cum ziceai, hai sa lasam justitia sa decida cine si de ce se face vinovat.
   • +7 (11 voturi)    
    nu a cerut lista de ofiteri (Marţi, 14 octombrie 2014, 15:58)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    daca taceai, poate credeam ca stiai...:))

    mai draga, inca din toamna lui 2013, adica cu un an inainte de campanie, base, ca sef al statului cu drept de acces la secretele de stat, a intrebat daca , sia a introdus agenti acoperiti in guvern. ceea ce ar fi fost impotriva legii.

    melescanu trebuia sa confirme sau sa infirme.
    daca ar fi confirmat, era vinovat de incalcarea legilor de siguranta nationala, pt. ca sie nu are voie prin constitutie sa aiba agenti acoperiti in justitie, guvern si palavrament.

    melescoiu putea sa raspunda ca nu.
    dar, ar fi insemnat sa minta.
    a fost mai usor si pentru el, si pentru dottore, si pentru posibil altii, sa se ascunda dupa proaspata hg zamislita special: iaca nu poci sa'ti spun ca e secret de stat !
    uitand, sau facandu'se ca uita, ca base, are dreptul constitutional, ca sef al statului si csat, responsabil pt. siguranta nationala, de acces la secrete de stat.

    deci, melescoiu este pasibil de urmarire penala, pt. incalcarea legilor sigurantei nationale, de catre un parchet militar.
    si ar trebui sa se retraga urgent, amandoi, din campania pt. prezidentura.

    sa vedem cine are onoare si daca vreun parchet militar se sesizeaza sa ancheteze.
    cum ar fi trebuit sa se sesizeze si in cazul colonelului journalist.
   • +1 (9 voturi)    
    Esti un colonel serios? (Marţi, 14 octombrie 2014, 16:30)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    chiar daca iti iei un nume de imprumut . . .
    Crezi ca Melescanu nu venea azi fluturand solicitarea lui Basescu cu "liste cu ofiteri" daca o avea. La varsta lui s-a aliat cu pompistii. Trist.
  • +19 (21 voturi)    
   din fericire... (Marţi, 14 octombrie 2014, 14:58)

   translativus [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

   .......pentru noi, Mele s-a desconspirat ca fiind agent al PSD si abia acum devine clara aparitia lui, de ultim moment (?!?), in grupul candidatilor pentru prezidentiale.
   El este "rezerva" pregatita pentru a-i lua locul "agentului zero absolut", dupa ce gasca papusarilor din umbra a aflat ca Base are de gand sa il terciuiasca pe mincinosul galactic.
   Acum capata sens si declaratiile lui referitoare la pastrarea intacta a sistemului ticalosit.

   Mele, te-ai dat de gol !
  • +6 (8 voturi)    
   Basescu vs Sarbu (Marţi, 14 octombrie 2014, 15:57)

   mttmorar [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

   Legat de existenta ofiterilor acoperiti in guvern, Melescanu a refuzat sa-i raspunda Presedintelui Romaniei - Traian Basescu, dar i-a raspuns Vicepreşedintelui Comisiei de control SIE - Ilie Sârbu ???
  • +5 (7 voturi)    
   delir (Marţi, 14 octombrie 2014, 16:58)

   Inuka [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

   Intrebare: E vreun agent SIE, in momentul de fata, in Guvern?
   Melescanu: Categoric, nu.
   Pai aici nu mai e secret de stat???
   Intrebare: Exista in Guvern la ora actuala vreun fost ofiter acoperit?
   Melescanu: Nu pot sa va confirm
   WTF!?
   " Sursele de informare, metodele si mijloacele de munca nu pot fi dezvaluite fata de nimeni si in nicio imprejurare"
   Adica la solicitarea presedintelui tarii de a preciza daca sunt agenti activi sau in rezerva in Guvern (nu numele acestora) dinozaurul de Melescanu raspunde ca mijloacele operative nu pot fi desconspirate!
   Pai cine mama naibii te-a intrebat de mijloace de lucru relicva comunista??!
 • +16 (18 voturi)    
  pai e normal (Marţi, 14 octombrie 2014, 14:19)

  xanti [utilizator]

  Sa-si acopere seful.
 • +19 (21 voturi)    
  Un penibil... (Marţi, 14 octombrie 2014, 14:20)

  titirica [utilizator]

  pacat de varsta lui sa se compromita in halul asta...

  e simplu: este fost ofiter acoperit = NU functii in guvern. Simplu...ce atat vorbim pe langa subiect.

  PS: Cum nu e nici normal sa fii sef la SIE ( Melescanu, Ungureanu) sau SRI sau orice alt serviciu si apoi numit in pozitii executive

  tara bananiera!!!
 • +26 (28 voturi)    
  Si inca o minciuna... (Marţi, 14 octombrie 2014, 14:24)

  midufi [utilizator]

  este faptul ca i s-a cerut lista cu ofiterii acoperiti.
  I s-au cerut: "informatii privind existenta unor ofiteri de informatii in Guvern".
  Ce frumos amesteca jumatati de adevar cu minciunile...
  Alta isprava a tov. Melescanu... Pentru cine lucrezi tu ? Cui i se pot dezvalui aceste informatii, daca nu presedintelui tarii, oricare ar fi el ? Lui tata socru, se poate ? Dar lui p.m. ? Pentru ei sa aplica alta regula ?

  mid
  • -4 (8 voturi)    
   Da de unde stii tu (Marţi, 14 octombrie 2014, 15:53)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui midufi

   ce lista i s-a cerut,adica sa-l credem pe Basescu si sa nu-l credem pe Melescanu?
   • -1 (1 vot)    
    Doar cu Melescanu te poti intelege (Marţi, 14 octombrie 2014, 20:41)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    cum sa nu-l crezi?
 • +21 (23 voturi)    
  alo, dom'le melescanu... (Marţi, 14 octombrie 2014, 14:27)

  lucyan [utilizator]

  nu ne aburiti cu "risca viata si libertatea" pentru tara, romania a fost vanduta pe nimic in ultimii 25 ani, ce au facut serviciile secrete? sau pentru cine isi risca viata si libertatea?
  acum ca am lamurit acest aspect, as vrea sa te intreb si altceva: ce treaba are un procuror cu calitatea de agent secret? cine l-a racolat si acceptat nu stia ca se incalca niste legi, constitutia tarii, etc?
  daca el a ales sa mearga pe acest drum, de shpion, daca a fost si decorat pentru merite deosebite in aceasta calitate, ca merite in alt domeniu nu se vad, de ce nu si-a dat demisia din magistratura, de ce a mai intrat si in politica?
  cam multe ilegalitati pentru un shpion fara nici un merit pentru tara, in afara de afaceri paguboase, gen kazahii scutiti de sute de milioane de euro...., rusii lasati sa spele cat mai multi bani etc...
  dar din cate inteleg si tu esti o zdreanta de om, amestecand datele dupa cum iti iese pasienta, basescu nu a cerut o lista cu ofiterii acoperiti, ca de aia sunt acoperiti, sa fie secreti, el doar a cerut sa spui daca sunt sau nu ofiteri acoperiti in guvern, ceea ce este alta mancare de peste...
  ar trebui ca comisiile parlamentare sa insiste cu aceste liste, ba mai mult, sa se verifice daca sunt ofiteri acoperiti in parlament, justitie, in orice institutie publica, pentru ca acesti oameni joaca de cele mai multe ori duplicitar si sunt si usor santajabili...
 • +18 (20 voturi)    
  Sa inteleg ca (Marţi, 14 octombrie 2014, 14:28)

  Audit [utilizator]

  HG l-a dat Ponta in 2013 tocmai pentru a nu fi deconspirat?
  Oricum am privi lucrurile, nu inteleg simplitatea cu care unii abordeaza subiectul. Mie mi se pare foarte grav: viitorul presedinte (cel putin asa vrea el) este fost ofiter acoperit.
  Scanadalos!
 • +8 (10 voturi)    
  Da, acum e clar... (Marţi, 14 octombrie 2014, 14:30)

  cristihan [utilizator]

  Deci in 2013 s-au gandit ei ca vin alegerile in 2014 si s-ar putea folosi niste informatii... Doar erau primele alegeri din Romania. Sau pana in 2013 nu au existat agenti sub acoperire. Are sens. Asta demonteaza tot discursul lui Basescu. Not.
 • +14 (18 voturi)    
  Melescanu a gresit (Marţi, 14 octombrie 2014, 14:31)

  Adrian_. [utilizator]

  Stia ca Ponta a incalcat legea si totusi l-a acoperit legal.
 • +13 (17 voturi)    
  Dar Constitutia si legile tarii??? (Marţi, 14 octombrie 2014, 14:32)

  fanegr1ja [utilizator]

  Avem legi, si este mentionat si in Constitutia tarii ca un ofiter acoperit nu are voie sa fie magistrat sau sa aiba functie politica.

  In privinta asta ce are de spus Melescanu-dinozaurul-comunist?
  • 0 (12 voturi)    
   Vezi ca incurci perioadele de timp (Marţi, 14 octombrie 2014, 15:09)

   adi_69 [utilizator] i-a raspuns lui fanegr1ja

   Constitutia de care zici tu a fost adoptata in 2003. Perioada in care se sustine ca ar fi fost acoperit Ponta este 1997-2001. Studiaza si Constitutia din vremea respectiva.
   • +2 (4 voturi)    
    Ia de aici Articolul 131 (Marţi, 14 octombrie 2014, 15:26)

    corvus coraX [utilizator] i-a raspuns lui adi_69

    http://ro.wikisource.org/wiki/Constitu%C8%9Bia_Rom%C3%A2niei_(1991)
    • -1 (5 voturi)    
     Nu faci decat sa imi dai dreptate (Marţi, 14 octombrie 2014, 16:04)

     adi_69 [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

     Articolul pe care ma inviti sa "il iau de acolo" nu se refera absolut deloc la ofiterul acoperit al unui serviciu de informatii. Comentariul la care am postat eu comentariul este: "este mentionat si in Constitutia tarii ca un ofiter acoperit nu are voie sa fie magistrat sau sa aiba functie politica."
   • +1 (3 voturi)    
    Tu ai sudiat-o? (Marţi, 14 octombrie 2014, 15:30)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui adi_69

    Ia citeste bine si in Constitutia din acea perioada si vezi ce zice.
  • -1 (3 voturi)    
   ia gindeste putin (Marţi, 14 octombrie 2014, 19:17)

   tepes [utilizator] i-a raspuns lui fanegr1ja

   Mai Fanegr nu am vrut sa comentez pe acest subiect pt. ca aici toata lumea crede ca el are dreptate.Dar sa o luam usor ce inseamna SIE este Serviciul de informatii externe.Ca sa fi aici ofiter acoperit este o mare onoare pt. oricine, numai ca trebuie sa fifoarte destept-si acoperit toata viata.Nu te-ai intrebat de ce il intereseaza pe Basescu aceste liste cu ofiterii acoperiti?Sa sti ca interesul uei tarii nu sta intr-o lege sau un aliniat din Constitutie se incalca si gata.Din moment ce un serviciu de o asemenea anvergura apeleaza la serviciile tale pt. a servii tara te duci nu stai pe ginduri ,Mai mult nu am ce comenta poate intelegi ceva.
 • +13 (19 voturi)    
  Seful serviciilor secrete refuza... (Marţi, 14 octombrie 2014, 14:32)

  mcris [utilizator]

  ...sa-l informeze pe Presedinte?? Cine l-a numit in functie?
  • -4 (12 voturi)    
   irelevant (Marţi, 14 octombrie 2014, 15:09)

   muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui mcris

   Si judecatorii sunt numiti de presedinte, nu cred ca asta inseamna ca trebuie sa dea date din dosar...
   Basescu foloseste in scop electoral bomba, ca si cum ar crede cineva ca electoratului roman chiar ii pasa daca Ponta s-a jucat de-a spionul sau nu.
   Nu-s foarte convins ca are relevanta daca a fost, sau nu si nici nu cred ca o astfel de lista trebuie facuta publica in scop electoral (sau oricare alt scop).
   Il si vad pe badea Ion ca isi sopteste in barba 'Ponta a fost spion, am sa-l/s-o votez pe X/Y in locul lui'.
   Tot ce reuseste Basescu e sa iste un nou scandal in care el si Ponta vor fi in prim plan, iar ceilalti candidati vor fi anonimi.
   Acu aflam ca de fapt buba nu e la Ponta, ci la Melescanu, care cica l-a dezamagit. Fie, 20 din cei 50 de potentiali votanti ai lui Melescanu nu vor mai merge la vot.
   • +9 (11 voturi)    
    Nu este irelevant. (Marţi, 14 octombrie 2014, 15:31)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui muciflenduri

    Daca a incalcat legea si nu avea voie sa fie si procuror si agent SIE, devine foarte relevant.
    • -1 (5 voturi)    
     irelevant (Marţi, 14 octombrie 2014, 16:28)

     muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui Alius

     Irelevant e faptul ca Melescanu nu i-a dat lista lui Basescu, in ciuda faptului ca fusese numit de el.
     Faptul ca Ponta a fost/sau nu, membru al SIE, ar fi relevant intr-o tara mai spalata, la noi va fi fix pix.
  • +1 (1 vot)    
   incet incet poate intelegi (Marţi, 14 octombrie 2014, 21:14)

   tepes [utilizator] i-a raspuns lui mcris

   Mai Maris daca un presedinte oricare ar fi el pune un sef la SIE sau SRI de ex.o face in urma unor evaluari si consultari iar cel numit nu este obligat sa-i faca pe plac presedintelui chiar daca la numit presedintele (doar nu-i institutia lui particulara) el respecta regulamentul de ordine interioara a acelei institutii .
 • +12 (14 voturi)    
  Printre randuri (Marţi, 14 octombrie 2014, 14:33)

  Ccoto [utilizator]

  Apeland la putina logica, raspunsul lui Melescanu confirma declaratia presedintelui. Daca i-ar fi dat lista cu "acoperitii" din guvernul Tonta si cineva ar fi folosit-o in campanie, se pune intrebarea care membru al guvernului este acum candidat? Faptul ca ar fi fost o lista si nu o pagina goala ca si raspuns e lamuritor. Pe lista ar fi existat cel putin un nume!
  QED
 • +14 (16 voturi)    
  a, sa nu uit.... (Marţi, 14 octombrie 2014, 14:34)

  lucyan [utilizator]

  noroc cu hg din 2013, ca saracii shpioni erau deconspirati pe capete...
  bine bre n-auzi, daca zici ca orice ofiter semneaza un angajament ca timp de 30 ani nu-si divulga colegii, atunci pe tine cum sa te credem cand afirmi ca in guvern nu sunt ofiteri acoperiti?dar fosti ofiteri?
  si foarte important, in guvern nu sunt ofiteri acoperiti, dar in acelasi timp sustii ca nici printre candidati nu sunt "ofiteri acoperiti actuali", deci retrasi din activitate sunt, cum a fost ponta....
  • -3 (9 voturi)    
   Poti sa uiti linistit (Marţi, 14 octombrie 2014, 15:16)

   adi_69 [utilizator] i-a raspuns lui lucyan

   Nicaieri, in nicio lege nu scrie ca daca ai fost ofiter acoperit nu ai voie sa fii orice altceva dupa aceea.
   Melescanu a informat corect, niciun agent ACTIV nu este membru al guvernului sau candidat la presedentie. Din punct de vedere legal asta ne intereseaza. Restul, ca daca a fost vreunul agent acoperit nu trebuie sa stie nimeni, daca nu e ceva ilegal, si nu este.
   • +2 (6 voturi)    
    "si nu este".. (Marţi, 14 octombrie 2014, 16:18)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui adi_69

    Nu este in capetele voastre psedizate.

    Constitutia din 1991:

    "Articolul 131: Statutul de procuror

    Procurorii își desfașoară activitatea potrivit principiului legalității, al imparțialității și al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justiției.
    Funcția de procuror este incomparabilă cu orice altă funcție publică sau privată, cu excepția funcțiilor didactice din învățământul superior."
    • 0 (0 voturi)    
     da, si...? (Miercuri, 15 octombrie 2014, 14:18)

     Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Alius

     Se refera cumva acolo la ofiterii retrasi?
   • +2 (4 voturi)    
    eu sunt linistit... (Marţi, 14 octombrie 2014, 16:18)

    lucyan [utilizator] i-a raspuns lui adi_69

    vad ca tu esti nelinistit si incerci sa convingi lumea pe aici ca totul este ok...
    nu asta a fost informarea lui melescanu, asta a zis acum, ca nici un ofiter activ nu este printre candidati...
    dupa ce nu mai esti ofiter activ, poti fi orice, corect, dar ponta nu se incadreaza aici, el era shpion si lucra ca si procuror, lucru interzie de lege si de constitutie, deci fapta penala...
    pe cine urmarea el? aveam spioni straini in magistratura? sau urmarea dosarele care incomodau penalii vremeii? procurorul panait s-a sinucis in urma discutiei cu shpionul ponta sau a fost ajutat de acesta?
    pe mine aceste lucruri ma intereseaza, mai ales cand trebuie sa votez presedintele tarii...
    ponta pentru cine mai lucreaza in prezent? pentru rusi? pentru chinezi sau pentru kazahi? tu ce zici, nu te intereseaza?
 • +13 (15 voturi)    
  incredibil (Marţi, 14 octombrie 2014, 14:41)

  Inuka [utilizator]

  Aha, va sa zica HG a fost utila din punct de vedere electoral, nicio legatura cu protejarea identitatii fostilor agenti sa a famililor lor.
  Daca Pinochio nu hotara sa intre in campanie electorala nu avea niciun rost sa ne protejam fostii agenti acoperiti din viziunea lui Melescanu.
  O asemenea justificare mai mult acuza decat explica, iar motivatia ca a fost refuzata furnizarea de informatii secrete sefului statului roman, care e abilitat sa cunoasca orice secret, pe motive electorale e halucinanta.
 • +16 (18 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 14 octombrie 2014, 14:44)

  [anonim]

 • +7 (11 voturi)    
  Melescanu (Marţi, 14 octombrie 2014, 15:01)

  Daniels22026 [utilizator]

  Nu-l credeam atit de josnic pe Melescanu. A iesit din cariera pe usa din dos, cu o plasa plina de schelete. Ce treaba o fi avut el sa ascunda informatii de presedintele tarii, pentru a le folosi mai apoi impotriva presedintelui? Ce functie spera sa mai obtina de la PSD? Melescanu e un linge-blide. Aveam o parere buna despre el, dar caracterul sau e o imensa dezamagire. Si inteligenta asijderea. Putea sa iasa linistit cu o pensie bunicica, sa-si vada de treaba ca un fost politician respetabil. Animalul a ales mizeria. Mi-e sila! Mai si candideaza la presedentie cu semnaturi fraudate in graba, pe sustache!!!! Culmea nesimtirii!!! Asta a furnizat continuu secrete de stat catre uslamisti. Mare idiot!
 • -8 (12 voturi)    
  Noi nu suntem ''spioni acoperiti'' decat un pic (Marţi, 14 octombrie 2014, 15:09)

  MenInBlack [utilizator]

  Conform aberatiilor lamentabile ale impostorului de cotrocersti, fost si actual turnator, spionii romani ar trebui sa-si decline identitatea si scopul activitatii, in mod public, cel putin la trecerea in rezerva, daca nu cumva chiar in timpul misiunii. Logica de sabotor...
  ''Excelenta'' recomandare prezidentiala facuta catre statele aliate, ''garantie'' a colaborarilor aviatoare.
  Impostorul bas, e un jeniu al haosului si destabilizarii unui stat, pe principiul bolnav : ''Dupa mine, potopul ! ''
  • +2 (6 voturi)    
   Crapa ficateii in tine.. (Marţi, 14 octombrie 2014, 16:21)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui MenInBlack

   ...ca idolul tau mincinos si hot este "desconspirat". Las' fai ca mai sunt destui hoti in psd pe care-i omagiezi. Eu te sfatuiesc sa iei pastilele alea, totusi, ca uite ce fibrilatii ai.
 • +9 (11 voturi)    
  Tara arde si mosu' (Marţi, 14 octombrie 2014, 15:14)

  epishebe [utilizator]

  sta de grija de campanie. Cel mai penibil motiv pe care l-am auzit vreodata. "Nu ii dau lista pentru ca o va folosi in campanie"...
 • +1 (7 voturi)    
  Eroare de logica (Marţi, 14 octombrie 2014, 15:19)

  epishebe [utilizator]

  Ofiterii sub acoperire nu pot fi deconspirati (din motive cat se poate de logice).

  DAR:
  Ofiterii sub acoperire trebuie sa si respecte niste reguli. Daca SIE nu s-au asigurat ca regulile sunt respectate de un anumit jucator, TREBUIE tarate in acest scandal.

  Iar daca Basescu a incalcat legea pentru acest lucru, sa fie si el condamnat, a facut-o constient. Simplu.
 • +13 (15 voturi)    
  Sa inteleaga tot poporul (Marţi, 14 octombrie 2014, 15:29)

  ticbis [utilizator]

  Citez:

  "Nu pot sa va confirm, nici sa va infirm daca Victor Ponta a fost ofiter acoperit.
  In mod sigur, nu e niciun ofiter acoperit in acest moment in Guvern.
  Printre candidati, nu se afla niciun ofiter acoperit actual."

  Mai tovarasi, Basescu a dezvaluit ca VV Ponta A FOST ofiter acoperit, si NU ca mai este "in acest moment"!

  Problema care se pune este ca VV Ponta, fiind procuror, NU avea voie sa faca parte din serviciile secrete. Pe de-o parte a incalcat grav constitutia si legile tarii si ar trebui sa raspunda pentru asta, pe de alta parte este inadmisibil pentru un stat democratic sa permita unui individ aflat (sau fost) la dispozitia unui serviciu secret sa devina presedintele tarii. Pentru ca acel serviciu care-i cunoaste secretul il poate santaja in orice clipa! Putea sa-si declare fosta apartenenta la serviciile secrete inainte de lansarea in cursa electorala si n-ar mai fi fost nicio problema. Dar asa, se naste intrebarea fireasca: de ce a mintit, de cine ii e frica si cine il conduce?

  Ar fi groaznic pentru poporul roman sa fie condus de un asemenea personaj. Nu ajungea faptul ca este deja dovedit ca si plagiator, i se mai adauga acum si eticheta de securist! Asta ne mai lipsea!

  PS: Ceva ma face sa cred ca in perioada in care a fost ofiter acoperit al serviciului de informatii externe, VV Ponta a facut jocurile in favoarea Moscovei si a Pekinului. Toate actiunile lui din perioada in care a activat ca si premier al Romaniei intaresc pe deplin aceasta idee. Cred ca nimeni nu este atat de naiv sa creada ca VV Ponta a actionat din postura de ofiter acoperit SIE in favoarea Uniunii Europene, SUA sau NATO!!!

  Aveti grija ce votati, altfel s-ar putea sa nu ne mai dea nimeni imprumuturi pentru plata pensiilor si a salariilor! Nu e de gluma!
 • +4 (8 voturi)    
  Ponta e terminat politic (Marţi, 14 octombrie 2014, 15:47)

  KostasP [utilizator]

  Daca pana acum credibilitatea lui in afara se apropia vertiginos de zero, de acum inainte o sa stea pe scala minus toata viata politica care i-a mai ramas.
 • -4 (8 voturi)    
  toti o apa si un pamant.... (Marţi, 14 octombrie 2014, 15:53)

  cotofana123 [utilizator]

  Sunt toti o apa si un pamant...
  Unul cica a plastografiat/copiat lucrari, altul copiaza/xeroxeaza documente secrete ca sa le foloseasca in campanie sau dupa ce n-o mai fi la putere...
  toti mint de ingheata apele si totusi unul e la putere, celalalt se pregateste...deci, cum se zice, cainii latra (cei de pe net), caravana merge...
  si apoi, cum se cheama chestia aia, la politie? daca ponta a fost "infractorul", desi nu-s dovezi, basescu a sprijinit infractorul (deci, la fel de vinovat, ba in plus probabil l-a santajat si daca nu a mers, l-a dat in vileag inainte de alegeri)...
  de ce nu a spus mai devreme base? de ce acum? ca e campanie, normal...si e nevoie de circ...
  pacat de tara, ca e guvernata si prezidata de asa persoane....
  • +3 (7 voturi)    
   Mda... (Marţi, 14 octombrie 2014, 16:51)

   ticbis [utilizator] i-a raspuns lui cotofana123

   Iti dau dreptate daca imi promiti ca "scarba" pe care o nutresti fata de toti cei "care mint de ingheata apele" si care "sunt toti o apa si un pamant" te va determina ca in ziua votului sa stai acasa.
   In felul asta poate ca Romania si romanii vor avea o sansa in plus de a scapa definitiv de bolsevicii de teapa ta, sustinatori tristi ai unui personaj care le reprezinta cele mai mizerabile trasaturi: furtul, minciuna, impostura, impotenta!

   PS: daca maine Basescu scoate dovezile pe care le ceri pe masa, promiti ca nu vei mai vota cu Ponta?

   PS2: A3 dauneaza grav sanatatii mintale.
   • -1 (3 voturi)    
    marele aparator al democratiei (Marţi, 14 octombrie 2014, 18:25)

    cinev@ [utilizator] i-a raspuns lui ticbis

    daca esti un asa mare aparator al democratiei nu ai cere unei persoana sa nu isi exercite dreptul constitutional de a vota pe cine doreste. Basescu nu poate da nici o dovada pt ca incalca legea, si conform invatamintelor tale constitutia.
    P.S> ti-e frica ca o sa te intorci la antene?
    • +1 (3 voturi)    
     Gresit! (Marţi, 14 octombrie 2014, 19:25)

     ticbis [utilizator] i-a raspuns lui cinev@

     Ba da, tocmai in interesul democratiei ii indemn pe toti cei care au devenit dependenti de A3 (deci inclusiv persoana ta) sa stea acasa in ziua votului!

     Repet, A3 dauneaza grav sanatatii mintale! Deci ar fi tragic pentru o tara sa fie condusa de cineva ales preponderent de persoane cu afectiuni mintale!

     capisci?
     • 0 (0 voturi)    
      pai na! (Miercuri, 15 octombrie 2014, 14:24)

      Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui ticbis

      Deduc din ce scrii ca te consideri sanatos mintal deci, logic vorbind, ca nu te uiti la A3.
      Daca nu te uiti la A3, de unde stii ca "A3 dauneaza grav sanatatii mintale"? :P

      Disclaimer: nu ma uit nici la A3 nici La Be 1 !
 • +6 (8 voturi)    
  From Romania with Love (Marţi, 14 octombrie 2014, 16:12)

  RytMx [utilizator]

  Hahaha, viata bate filmul...cica in Romania sunt mai multi "ofiteri" decat in America, Stasi, KGB...impreuna...atat ca numar, procent din populatie, samd.

  La cata prostie si ignoranta exista in Romania, serviciile alea nici nu trebuie sa fie prea iscusite ca sa duca populatia de nas...intr-o tara unde se voteaza pe faina si ulei nu e nevoie de un 007 pentru manipularea opiniei publice :)
 • +4 (6 voturi)    
  Acum se explica (Marţi, 14 octombrie 2014, 16:32)

  KostasP [utilizator]

  Si de ce mele si-a dat demisia asa brusc. I-a fost frica sa nu fie tarat in justitie. Dar tot nu scapa.
 • +5 (7 voturi)    
  "Incepand cu anul 2004, este interzis. " (Marţi, 14 octombrie 2014, 16:33)

  ouyang [utilizator]

  Din nou dr.pm. Victor Ponta, fost ofiter acoperit SIE, va scapa cu scuza: “In anul in care am copiat doctorate si faceam pe agentul dublu era legal, pentru ca nu era interzis”. Bai leprelor voi va auziti cand vorbiti? Aveti ceva in tartacute? La ghena cu toti.

  Melescanul face pe candidatu, Maior parca si-ar da si el demisia, Hayssamii fug din tara. Numai "coincidente" de genul. Incompetenta sau tradare? Diferenta ar trebui sa fie glontul.
 • +3 (5 voturi)    
  Italia tace... deocamdata :) (Marţi, 14 octombrie 2014, 17:03)

  rradu [utilizator]

  "Orice deconspirare a unui ofiter acoperit care a participat la diverse activitati deteremina o reanalizare de catre serviciile partenere si serviciile nepartenere din alte tari, a tuturor cazurilor in care a fost prezent pe teritoriul unei tari, pornindu-se de la ideea ca o asemenea prezenta era ostila, ceea ce ne creeaza foarte mari dificultati, iar serviciului mult mai mari"


  https://www.google.it/?gfe_rd=cr&ei=zyw9VMuDA6TD8gfzn4C4Dg&gws_rd=ssl#q=ponta&tbm=nws
  • 0 (0 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 15 octombrie 2014, 10:37)

   [anonim] i-a raspuns lui rradu

   • 0 (0 voturi)    
    1997 - 2001? (Miercuri, 15 octombrie 2014, 14:28)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui

    Pai CE treaba avea, in guvernarea CDR, SIE (serviciu ROMAN!), sa-si bage agenti care sa spioneze "in favoarea Rusiei"?
    Adica Rusia nu-si avea PROPRII ei spioni - si platea SIE roman sa spioneze pentru EA?

    Putzina logica, tovarashi...!!! Mi rasfirati, nitzelush... :P
   • 0 (0 voturi)    
    nu ca nu mi-ar placea ideea... (Miercuri, 15 octombrie 2014, 14:29)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui

    ... sa-l vad pe Ponta (si inca vreo cativa din gashka lui) "cu lanturi la picioare" :D
 • +5 (7 voturi)    
  Logica simpla (Marţi, 14 octombrie 2014, 17:15)

  cristihan [utilizator]

  Domnul Melescanu da un raspuns clar ("categoric nu!") cu privire la calitatea de actual agent al oricarei persoane din Guvern, insa relativizeaza maxim cand vine vorba de calitatea de fost agent al acelorasi persoane. E clar ca e mult mai importanta protejarea actualilor, decat a fostilor agenti. Prin urmare, era cat se poate de logic sa fi fost cel putin la fel de categoric si cu privire la fostii agenti, daca raspunsul ar fi fost acelasi. Doar ca nu a putut fi, dintr-un motiv simplu: EXISTA fosti agenti in Guvern.
  Apoi, principiul de drept conform caruia ceea ce nu este interzis explicit este permis implicit aplicat enuntului "legea nu permite deconspirarea agentilor", arata ca legea permite "deconspirarea" NE-agentilor. Adica oricine (din SIE si de oriunde) poate sa spuna despre cineva ca NU este agent, daca stie ca acest lucru este adevarat. Deci daca ponta nu ar fi fost agent era cat se poate de simplu si de legal sa se spuna explicit acest lucru. Faptul ca nu se intampla asta are o singura explicatie: ponta a fost agent secret.
  Case closed.
  • 0 (0 voturi)    
   nu poate! (Miercuri, 15 octombrie 2014, 14:31)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui cristihan

   SIE e OBLIGAT prin contract, sa NU isi deconspire nici el, fostii agenti!!

   Pai daca n-ar exista aceasta obligatie, CINE ar mai fi ATAT de prost, sa lucreze cu ei?
 • 0 (4 voturi)    
  nicio dauna (Marţi, 14 octombrie 2014, 17:33)

  VladBerliba [anonim]

  Nu are ce daune sa provoace daca desconspirarea se face dupa incheierea misiunii. Oricum aceste lucruri nu pot ramane secrete pentru totdeauna. Trebuie sa existe mecanisme prin care aceste informatii sa ajunga sa fie cunoscute de public pentru ca toata lumea sa poata vedea daca nu au existat conflicte de interese.

  Raspunsul este evaziv. Dar nu Melescanu trebuie sa dea acest raspuns ci actualul sef al SIE iar in cazul neregulilor trebuie sa raspunda conducerea din perioada numirii precum si conducerile din perioadele in care s-au facut verificari ( se fac verificari, nu ? ).

  Demisia din SIE a fost facuta la momentul potrivit in asa fel incat declaratiile sa aiba impact mare profitand de capitalul de imagine si valoare institutionala zero pentru ca Melescanu nu mai e director SIE ci doar un cetatean care se afla in treaba vorbind despre lucruri care nu mai sunt de competenta lui.
 • +1 (1 vot)    
  Pai . . . (Marţi, 14 octombrie 2014, 17:56)

  Vali Cel Batran [utilizator]

  . . .daca stiai ca e fost ofiter acoperit de ce mama dracului l-ati trimis sa conduca guvernul tarii sau dece l-ati cooptat cand stiati ca este procurer.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by