Una dintre conditiile de angajare la Secretariatul General al Guvernului, in Departamentul pentru Relatii Interetnice, era, in septembrie 2012, ca persoana care candida sa nu fi fost, nici atunci, nici inainte, "lucrator operativ, inclusiv acoperit, informator sau colaborator al serviciilor de informatii".

Anunt de angajare la Guvern, in 2012Foto: SGG

Informatia apare intr-un anunt de angajare postat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului in 19 septembrie 2012, la 4 luni dupa investirea lui Victor Ponta in functia de prim-ministru.

Anuntul era publicat pentru ocuparea posturilor de presedinte si vicepresedinte la Institutul pentru Studirea Problemelor Minoritatilor Nationale, care functioneaza la Cluj-Napoca, ca institutie publica, cu personalitate juridica, in subordinea Guvernului si in coordonarea Departamentului pentru Relatii Interetnice.

Obiectivele Institutului sunt studierea si cercetarea inter si pluridisciplinara a pastrarii, dezvoltarii si exprimarii identitatii etnice, aspectelor sociologice, istorice, culturale, lingvistice, religioase sau de alta natura ale minoritatilor nationale si ale altor comunitati etnice din Romania, potrivit site-ului oficial al institutului.

Printre conditiile de angajare in conducerea acestui institut figura, in septembrie 2012, si aceea protrivit careia candidatul "nu a fost agent sau colaborator al serviciilor de informatii inainte de anul 1990, nu a fost si nu este lucrator operativ, inclusiv acoperit, informator sau colaborator al serviciilor de informatii".

De asemenea, candidatul la functia de la Relatii Interetnice trebuia sa depuna "declaraţie pe propria răspundere, autentificată, care atestă că nu a fost agent sau colaborator al serviciilor de informaţii înainte de anul 1990, nu a fost şi nu este lucrator operativ, inclusiv acoperit, informator sau colaborator al serviciilor de informaţii".