Ion Cristoiu crede ca anuntul facut de Traian Basescu potrivit caruia Victor Ponta ar fi fost ofiter acoperit al SIE l-a facut deja pe premier sa castige alegerile prezidentiale, in timp ce Cristian Tudor Popescu caracterizeaza dezvaluirea drept o "sceneta" mai slaba decat cea a lui Robert Turcescu.

"N-am nici o indoiala ca Victor Ponta a fost ofiter acoperit SIE. Am scris de vreo citeva ori despre asta. Numai ca din punct de vedere juridic, in cazul Ponta, Traian Basescu n-a dovedit nimic", a scris Cristoiu, pe blogul lui, inainte de a adauga:

"Lui Victor Ponta, dezvaluirea nu-i va produce nici un rau electoral. Dimpotriva. Cind a fost intrebat despre asta a raspuns ca n-a fost ofiter acoperit, dar si daca ar fi fost, tot n-ar recunoaste-o.Asa cred ca va raspunde si acum. Desigur, fara a scapa prilejul de a sustine ca Traian Basescu e un iresponsabil ca nu asa se poarta un presedinte, ca-i o dovada in plus de nevoia unui presedinte ca el, Victor Ponta".

In plus, spre deosebire de Robert Turcescu, "in cazul lui Victor Ponta e vorba de misiuni peste hotare, misiuni de spionaj, la care toti romanii vibreaza de patriotism" iar "electoratul PSD si nu numai va aprecia in mod deosebit si faptul ca Victor Ponta a ascuns si continua sa scunda".

"Cu o propaganda PSD formidabila, refuzul de a vorbi despre asta va trece drept un act de mare patriotism, ba chiar si de barbatie. Multi insi devin gloriosi sugerindu-ne c-au facut lucruri despre care nu vor sa vorbeasca, deoarece asa le cere misiunea. In concluzie, prin dezvaluirea de la Realitatea Tv, Traian Basescu l-a facut pe Victor Ponta presedintele Romaniei!", crede Ion Cristoiu.

Editorialistul gandul.info Cristian Tudor Popescu a declarat pentru Digi 24 ca afirmatia lui Traian Basescu "e mai slaba decat sceneta lui Robert Turcescu".

"Aceste deductii pe care le prezinta in legatura cu documentele respective nu vor duce la nicio recunoastere a lui Victor Ponta. Nici nu are rost sa discutam daca e asa sau nu e asa", a spus CTP, citat pe site-ul televiziunii de stiri.

Si editorialistul Gandul crede ca in urma acestor acuzatii Victor Ponta "poate sa apara cel mult ca un erou, ca se lupta cu dusmanii Romaniei".

"Nu va afecta electoratul captiv al lui Victor Ponta si nu-i va trezi pe cei adormiti, care nu merg de obicei la vot, nu va scoate niciun votant din zona inerta", a adaugat Cristian Tudor Popescu, apreciind ca dezvaluirea lui Traian Basescu a avut un "impact literar grotesc" "intr-o competitie de balci".

Sebastian Lazaroiu, fostul consilier prezidential al lui Traian Basescu, care spune acum ca vota cu Monica Macovei, afirma ca "vestea proasta" este ca "Ponta poate iesi sa spuna: n-am fost" iar in acest caz "nu pot fi prezentate probe directe".

"Probabil ca acum e intr-o mare dilema. Sa recunoasca sau nu. Dar, avand in vedere ca nu pot fi aduse probe directe plus ce l-a sfatuit el pe Geoana sa minta in 2009, probabil ca va nega. De unde se vede cata dreptate avem cei care votam Monica Macovei", a scris acesta, pe Facebook.

Cozmin Gusa crede insa ca Traian Basescu "a revectorizat aceasta campanie electorala pe niste coordonate care se pot modifica, intr-un mod extrem de dinamic, in urmatoarea perioada".

Jocul nu mai e la fel (...) Daca pana acum, aveam un candidat incert, cu siguranta, respectiv Klaus Iohannis, total dependent de decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, de astazi, il mai avem pe contracandidatul sau principal, respectiv Victor Ponta, intr-o postura pe care este dator sa o explice. Daca aceasta acuzatie venea de la un contracandidat, era mai simplu de discutat, se putea discuta politicianist. Venind de la presedintele tarii, in functie, un om care a fost foarte apropiat, in mandatele sale, de Serviciile Secrete si de Informare ale acestora, are cu totul o alta greutate pe care Victor Ponta nu o poate eluda", a spus, la Realitatea TV, consultantul politic Cozmin Gusa, citat pe site-ul televiziunii de stiri.

La Antena 3, declaratia presedintelui a fost minimizata, vorbindu-se de "delir".

Adrian Ursu a afirmat ca prin aceste declaratii Traian Basescu "incearca sa scape de parnaie pe cartea iresponsabilitatii" iar Mircea Badea a afirmat ca "ce a prezentat el a fost o baseala. E un delir complet".