Premierul Victor Ponta l-a eliberat luni din functia de subsecretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne pe Doru Dumitrescu, ce apare in dosarul de coruptie in care este urmarit penal fostul presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu. Dumitrescu conducea departamentul Schengen din MAI.

Doru DumitrescuFoto: MAI

"La data intrarii in vigoare a prezentei decizii, domnul Doru Dumitrescu se elibereaza din functia de subsecretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne" se arata in decizia premierului Ponta, publicata in Monitorul Oficial.

Potrivit unor stenograme din dosarul al lui Duicu, prezentate in iulie de Hotnews.ro, baronul PSD, invinuit de trafic de influenta, il presa pe Doru Dumitrescu, un oficial din cadrul Ministerului de Interne, sa rezolve problema "cu Ponea".

Dumitrescu vorbea, in martie 2013, cu baronul PSD apeland la cartela preplatita, dupa cum reiese din interceptari, dar acesta a explicat pentru Hotnews.ro ca e numarul de telefon pe care-l foloseste de 15 ani si ca nu i-a facut vreo favoarea lui Constantin Ponea, fost sef al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti, un apropiat al lui Duicu.

Potrivit jurnalistei Sorina Matei, la o luna dupa ce baronul Duicu intra in contact cu Doru Dumitrescu, premierul Victor Ponta il avanseaza in functie pe chestorul Dumitrescu. Pe 22 Aprilie 2013, prin semnatura de premier, il face subsecretar de stat.

Pe 13 iunie are loc celebra discutie de la Guvern, "din biroul oval", dintre Adrian Duicu si Petre Toba, seful Inspectoratului General al Politiei Romane.

Procurorii sustin ca premierul Victor Ponta l-a chemat pe seful IGP, din dialoguri reiese ca "seful cel mare" era la curent cu cazul Ponea. Ponta a negat insa ca l-a chemat pe Toba, seful IGPR declarand si el ca premierul n-a fost prezent la discutiile de la guvern. Dupa intalnirea Duicu- Toba de la Guvern se intampla ceva ciudat.

Pe 31 Iulie 2013, fara nicio explicatie publica, premierul Victor Ponta il demite pe Doru Dumitrescu, subseretarul de stat tocmai avansat, cel care vorbea cu Duicu de pe cartele prepaid.

Si mai straniu este ca in 17 Ianuarie 2014, premierul Victor Ponta il pune din nou in functie pe Doru Dumitrescu, ca nou sef al Departamentului Schengen, dupa demisia lui Marian Tutilescu.

Eliberarea lui Dumitrescu si de la sedia Departamentului Schengen survine dupa ce Romania a ratat iarasi aderarea la spatiul Schengen, recent sefii reprezentantelor statelor membre la institutiile europene amanand din nou discutarea in Consiliul JAI a chestiunii extinderii zonei de libera circulatie.