In plina campanie electorala pentru prezidentiale, Guvernul face cadou Mitropoliei Moldovei si Bucovinei sase vile de circa 160 mp fiecare si o sala polivalenta de circa 4.500 mp din localitatea Durau, comuna Ceahlau, Neamt, potrivit unei Hotarari de Guvern publicate luni in Monitorul Oficial.

Potrivit documentului citat, Guvernul da in proprietate Mitropoliei Moldovei si Bucovinei: Vila Floare de Colt, Vila Crinul, Vila Toporasul, Vila Ghiocelul, Vila Bujorul, Vila Viorica. Imobilele au fost administrate pana acum de Secretariatul de Stat pentru Culte.

Aceste imobile au fost date in folosinta gratuita Mitropoliei Moldovei si Bucovinei in 1990 pentru a le transforma in asezaminte de ocrotire a persoanelor in virsta sau fara posibilitati de intretinere si pentru organizarea de manifestari culturale, de interes obstesc, "menite a contribui la intarirea moralei publice si introducerea unui climat de reconciliere nationala si confesionala". Sala polivalenta a fost data in folosinta gratuita pentru a se utiliza ca centru de spiritualitate ecumenica, national si international.