Noi filmari din avion cu loturile de autostrada aflate in constructie pe tronsonul 2 din Timisoara - Lugoj si tronsonul din A3 Gilau (Cluj Vest) - Nadaselu au fost publicate de catre utilizatorii forumurilor dedicate subiectelor de infrastructura. Noile filmari surprind avansul lucrarilor pe cele doua loturi si asfaltul deja turnat pe anumite tronsoane din Timisoara - Lugoj, lot 2. De altfel, in capatul dinspre Lugoj, exista intentia de a finaliza mai repede portiunea de la Sanovita pana la Topolovatu Mare, astfel incat sa se poata deschide traficul la pachet cu cei 10 km din autostrada Lugoj-Deva, lot 1, finalizati in urma cu aproape un an, dar nedeschisi circulatiei pentru ca se terminau in camp. Noile filmari ridica mari semne de intrebare daca o astfel de deschidere ar mai fi posibila anul acesta.

Asfalt pe lotul 2 din Timisoara - LugojFoto: Captura YouTube

A1 Timisoara - Lugoj, lot 2 - 25,6km - Constructor: Tirrena Scavi

Filmarea incepe din capatul vestic al autostrazii Timisoara-Lugoj Lot 2 si continua de-a lungul traseului pana spre Lugoj.

Practic, Timsoara - Lugoj Lot 2 ar urma sa se uneasca in dreptul localitatii Sanovita cu cei 10 km din autostrada Lugoj - Deva lo1 care au fost finalizati in urma cu un an, dar care nu au putut fi deschisi circulatiei pentru ca soseaua se termina brusc in camp, fara posibilitatea descarcarii circulatiei.

De altfel, autoritatile si cosntructorul pentru Lotul 2 din Timisoara - Lugoj au convenit un pas mai rapid al constructiei pe capatul estic al autostrazii, de la Sanovita (minutul 8:27 din filmare) si pana la nodul Topolovatu Mare (minutul 6:37 din filmare), tocmai cu intentia unei inaugurari partiale astfel incat sa poata deschide circulatia si pe cei 10 km finalizati, dar nefolositi din lotul adiacent.

Cu toate acestea, dupa cum se poate observa in imaginile de mai jos, sansele pentru o deschidere pe acest lot pana la finele anului sunt foarte mici.

Filmarea a fost realizata de Inter-Fly la comanda forumurilor de infrastructura

---

UMB lucreaza intens pe Gilau - Nadaselu, desi nu a incasat inca nici un ban

Tronson Autostrada Gilau - Nadaselu (cu rosu)

Tronson Autostrada Gilau - Nadaselu (cu rosu)

Foto: Hotnews

A doua filmare realizata de forumisti arata lucrarile la tronsonul de 8,7 km de pe A3 dintre Gilau (Cluj Vest) si Nadaselu. Aici, lucrarile au inceput in forta in urma cu cateva luni si continua, aparent, in acelasi ritm sustinut.

Reamintim ca pentru acest tronson, constractul a fost atribuit tocmai in aprilie 2013, dar debutul lucrarilor a fost amanat pana in august 2014 din cauza lipsei finantarii de la bugetul de stat.

Cu toate acestea, constructorul UMB Spedition - Tehnostrade a inceput lucrarile in forta, desi nici pana in acest moment, conform statisticii oficiale CNADNR, nu a incasat nici un ban de la stat.

Chiar daca vorbim de un tronson relativ scurt, doar 8,7 kilometri, acesta este unul important pentru ca va functiona ca o Centura ocolitoare in partea de vest a Municipiului Cluj-Napoca, unind doua drumuri nationale - DN1 spre Bihor si DN1F spre Zalau si Satu Mare.

Practic, tronsonul Gilau-Nadaselu vine in continuarea Autostrazii A3 Campia Turzii - Gilau (54 km) de la intersectia cu DN1, ocoleste municipiul Cluj Napoca prin partea de vest si se opreste aproape de localitatea Nadaselu intr-o intersectie cu un alt drum national, DN1F spre Zalau.

Filmarea incepe dinspre localitatea Nadaselu si continua de-a lungul traseului putin mai sinuos al autostrazii pana la Gilau, acolo unde se continua cu deja construitul tronson A3 Gilau - Campia Turzii.

Filmarea a fost realizata de Inter-Fly la comanda forumurilor de infrastructura

---