Antena 3 a prezentat miercuri stirea ca Monica Macovei este cercetata de DIICOT in urma unui denunt depus de ONG-ul Facias in legatura cu o presupusa savarsire a infractiunilor de comunicare de informatii false si tradare prin subminare economica, politica sau a capacitatii de aparare a statului. Biroul de presa al DIICOT a infirmat pentru HotNews.ro informatia prezentata de Antena 3, spunand ca denuntul depus de Facias nu este nici macar in procedura prealabila. Ca urmare, nu e inceputa nici urmarirea impotriva Monicai Macovei.

Denuntul depus de Facias (ONG controlat de Dan Voiculescu) se refera la declaratiile Monicai Macovei din vara anului 2012, cand europarlamentarul a denuntat fraudele masive de la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Facias si Grupul de Investigatii Politice (ONG controlat de Mugur Ciuvica) a depus denuntul la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Potrivit unui document prezentat de Ciuvica, Parchetul a declinat competenta catre DIICOT.

Ora 18:57 Postul Romania TV prezinta si el pe site-ul sau stirea privind presupusa investigare a fostului ministru al Justitiei, titrand "Monica Macovei, acuzata de comunicare de informatii false si subminarea economiei"

In deschidere, Romania TV scrie ca "Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidentiale din noiembrie, a fost reclamata de FACIAS si GIP la Parchet, fiind acuzata de comunicare de informatii false si tradare prin subminare economica, politica sau a capacitatii de aparare a statului", citand ulterior declaratia biroului de presa al DIICOT pentru HotNews.ro si concluzionand ca "denuntul depus de Facias nu este nici macar in procedura prealabila. Ca urmare, nu e inceputa nici urmarirea impotriva Monicai Macovei".

Ora 17:32 Spre seara, postul Antena 3 a schimbat titlul afisat pe burtiera: "Plangerea penala pentru Macovei aduna praf la DIICOT".

Ora 15:08 Reactia Monicai Macovei pe Facebook: "Ventilatorul cu mizerii Antena 3 al puscariasului Voiculescu, condamnat pentru ca a furat 60 de milioane de euro din banii romanilor, a dat in urma cu cateva minute, sub regim de Breaking news, o stire ticaloasa"