Oana Niculescu Mizil, deputat PSD, a fost condamnata de Inalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, informeaza Agerpres. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in 10 zile de la pronuntare.

Oana Niculescu Mizil (foto arhiva)Foto: Hotnews

Potrivit deciziei instantei, Oana Niculescu Mizil are mai multe interdictii: dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, dreptul de a ocupa o functie publica implicand exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnata, pe o durata de 10 ani.

De asemenea, magistratii i-au impus un termen de supraveghere pe o durata de 6 ani, perioada in care are mai multe obligatii: sa se prezinte la Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Bucuresti; sa anunte in prealabil orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste 8 zile, precum si intoarcerea; sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca.

Oana Niculescu Mizil a mai fost obligata sa plateasca suma de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.

In septembrie 2013, Oana Niculescu Mizil a fost trimisa in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese.

Procurorii sustin ca ea a solicitat, in calitate de deputat, incadrarea in munca a mamei sale, Lidia Niculescu Mizil Stefanescu, in cadrul biroului sau parlamentar si a avizat contractul individual de munca prin care, in perioada mai 2009 - septembrie 2011, aceasta a realizat foloase materiale in cuantum de 65.697 lei.

Ancheta in acest caz a inceput in urma unei sesizari trimise la Parchetul General de catre Agentia Nationala de Integritate.