Luni, desi valorile termice vor fi mai ridicate decat in intervalul precedent, vremea va fi racoroasa in majoritatea zonelor, in special in orele diminetii. Cerul, variabil la senin pe parcursul zilei, se va innora incepand de seara, dinspre sud-vest, in cea mai mare parte a tarii. Va ploua pe arii extinse in Banat, Oltenia si Muntenia, local in sudul Transilvaniei si in Dobrogea si izolat in restul teritoriului, informeaza Mediafax.

Cantitatile de apa vor depasi pe spatii restranse 20 l/mp, cu precadere in sud-vest. In zona montana inalta, la peste 1800 m altitudine, vor fi si precipitatii mixte. Vantul va sufla moderat, cu intensificari locale, temporare in aproape toate zonele, dar cu viteze mai mari in sudul Banatului si la munte, unde rafalele vor depasi 70 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 13 si 21 de grade, iar cele minime intre 4 si 14 grade.

La Bucuresti, vremea va fi frumoasa in timpul zilei, dar rece in orele diminetii. Cerul va fi variabil la senin, cu innorari noaptea cand va ploua. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 18 grade, iar cea minima va fi de 10...11 grade.

Marti, in sudul, estul si centrul tarii, vremea va fi rece si in general inchisa, cu innorari persistente si ploi pe arii extinse; izolat se vor cumula cantitati de apa mai insemnate. In zona montana inalta, la peste 1800 m altitudine, vor fi si precipitatii mixte. In vest si nord-vest, cerul va fi partial noros, va ploua pe spatii restranse, iar valorile termice se vor situa in jurul mediilor climatologice ale datei.

Vantul va sufla moderat, cu intensificari locale. Temperaturile maxime se vor incadra intre 9 si 17 grade, usor mai ridicate, pana la 20 de grade, in vest si nord-vest; minimele termice vor fi cuprinse in general intre 3 si 13 grade.