Presedintele Traian Basescu il va primi vineri, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Potrivit comunicatului Presedintiei, primirea premierului ungar are loc la ora 18.00.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, se afla in Romania si a mai participat vineri la inaugurarea noii cladiri a Liceului Teologic Reformat din Cluj-Napoca, unde va functiona o scoala profesionala.

UPDATE Basescu: E o intalnire cu caracter privat, in care sa discutam despre riscurile privind buna relatie romano-maghiara

Presedintele Traian Basescu a declarat ulterior, intr-o declaratie de presa la Cotroceni, ca intalnirea cu premierul ungar Viktor Orban nu este una oficiala, ci are caracter privat, el dorind sa discute cu oficialul din tara vecina, printre altele, despre "modul in care unii politicieni maghiari abordeaza probleme ce tin de Constitutia Romaniei".

"Nu este o intalnire oficiala, este o intalnire cu caracter privat. Stiind ca vine la Cluj, l-am invitat sa vina si la Bucuresti, ocazie cu care sa discutam evolutii legate de relatia romano-maghiara, de modul cum unii politicieni maghiari abordeaza probleme care tin de Constitutia Romaniei si, in general, chiar riscuri cu privire la buna relatie romano-maghiara", a afirmat seful statului.

"Nu va fi niciun comunicat dupa aceasta intalnire", a precizat presedintele Basescu.