Sase barbati si o femeie cu varste cuprinse intre 45 si 63 de ani se aflau la bordul aparatului de zbor care s-a prabusit, a anuntat prefectura. Victimele sunt oficiali ai Federatiei Antreprenorilor din Vaud, cu sediul la Lausanne. Ele se duceau in Franta pentru o vizita la fabricile Peugeot de Sochaux, a precizat pentru AFP Pierre Genzi, presedintele unei asociatii de antreprenori care i-a invitat, informeaza Mediafax

Cauzele accidentului, survenit in jurul orei locale 09.30 (10.30, ora Romaniei), nu sunt cunoscute. Aparatul de zbor de tip Eurocopter EC130 a decolat de pe aeroportul Lausanne (Elvetia) si se indrepta catre Montbeliard. "Din cele sapte persoane, toate de origine elvetiana, cinci au decedat", a anuntat prefectura. Unul dintre raniti a fost spitalizat la Montbeliard, iar celalalt, grav ranit, a fost evacuat cu un elicopter in Elvetia, a precizat sursa citata.

Aparatul de zbor s-a prabusit la Bart (Doubs), o comuna de aproximativ 2.000 de locuitori, la cativa metri de casa unei familii a carei membri serveau micul dejun in momentul producerii acidentului. "Elicopterul a cazut ca o piatra", a anuntat primarul din Bart, Pierre Schlatter. Potrivit echipelor de salvare, conditiile meteorologice erau bune in momentul producerii accidentului. In total, 56 de pompieri si 19 jandarmi au fost trimisi la fata locului, dar si patru echipe medicale de urgenta si doua elicoptere ale serviciilor de salvare.