Salariatii unei firme din Campina care au organizat, marti, o actiune in memoria victimelor accidentului de pe DN 1 strangand semnaturi pentru o "petitie vizand introducerea urgenta a separatoarelor de sens pe DN1". Pana acum peste 2.000 de persoane au semnat aceasta petitie, ce va fi transmisa CNADNR.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii, miercuri, de catre organizatorii "protestului in negru", desfasurat marti dupa-amiaza in Campina, orasul in care locuiau cele cinci victime ale accidentului produs sambata seara pe DN 1, au lansat o campanie de strangere de semnaturi pentru o petitie care va transmisa CNADNR, in scopul de a-i determina pe reprezentantii acestei institutii sa monteze "cat mai urgent" separatoare de sens pe DN 1, transmite Mediafax.

Scopul petitiei este acela de "sensibilizare a autoritatilor centrale, pentru a determina CNADNR sa ia masuri concrete si cat mai repede cu putinta", sustin initiatorii.

"Dorim sa atragem atentia Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania ca preventia trebuie sa fie o prioritate, ca pe DN1 trebuie montate separatoare de sens din beton de la un capat la altul al acestui drum national care a facut pana acum sute, poate mii de victime. Separatoarele de sens si sensurile giratorii in intersectii cheie (Floresti, Banesti etc.) pot salva vieti!", arata, in comunicatul dat publicitatii miercuri, organizatorii protestului de marti, care sunt si initiatori ai acestei petitii.

Potrivit sursei citate, in timpul manifestarii de marti dupa-amiaza, dar si la finalul acesteia, peste 2.000 de persoane au semnat petitia, iar campania de strangere se semnaturi continua miercuri si joi in Pasajul de la Ceas, din centrul municipiului Campina.

"Ii asteptam aici pe toti cei care vor sa semneze pentru normalitate, pentru viata", sustin organizatorii in comunicatul dat publicitatii miercuri.

Cinci persoane, intre care un copil de 11 ani si o tanara de 19 ani, cu totii din Campina, si-au pierdut viata, sambata seara, dupa ce masina in care se aflau si care circula regulamentar a fost izbita violent de autoturismul unui sofer bucurestean care a intrat pe contrasens si care cu cateva ore inaintea accidentului a postat pe internet un mesaj de adio, in care lasa sa se inteleaga ca se va sinucide.

Initial, Politia Prahova a deschis dosar penal pentru ucidere din culpa in urma accidentului, insa ulterior dosarul a fost preluat de Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova, care a schimbat incadrarea juridica din "ucidere din culpa" in "omor calificat".