Ambasadoarea Uniunii Europene in Canada s-a declarat increzatoare ca se va ajunge la o solutie in privinta vizelor impuse Romaniei si Bulgariei, in conditiile in care mai multi diplomati si-au exprimat temeri ca cele doua state ar putea bloca procesul de ratificare a acordului de liber schimb dintre Canada si UE in lipsa ridicarii vizelor, scrie site-ul de stiri 680.news.com.

Marie-Anne Coninsx a declarat marti, la Halifax, ca problematica vizelor impuse celor doua tari nu este pe placul UE si acest lucru i-a fost precizat clar premierului canadian Stephen Harper.

"Am primit asigurari ca partea canadiana lucreaza la acest lucru", a precizat Coninsx.

"Este o problema care nu este direct legata de acord, dar care trebuie rezolvata", a adaugat aceasta.

Coninsx a fost intrebata daca a venit momentul ridicarii obligativitatii vizelor impuse de Canada.

"Da", a spus ea. "Speram sa fie rezolvata intr-un mod constructiv si concertat".

Un oficial de la biroul canadian pentru cetatenie si imigrare a precizat marti ca guvernul federal lucreaza la un regim fara vize in relatia cu Europa.

Remi Lariviere a mentionat ca se va aplica insa un numar de criterii atunci ca se decide impunerea sau ridicarea vizelor, printre care profilul socio-economic al tarii, probleme de imigratie, siguranta documentelor de calatorie, chestiuni de siguranta si securitate, managementul granitelor si drepturile omului.