George Dumitru, soferul care a provocat accidentul de pe DN 1 in urma caruia au murit el si alti cinci oameni, nu consumase alcool inainte de a urca la volan, arata necropsia facuta la Serviciul de Medicina Legala Prahova. Reprezentanti ai Serviciului de Medicina Legala (SML) Prahova au declarat, marti, pentru Mediafax, ca necropsia arata ca George Dumitru nu consumase alcool inainte de producerea accidentului. Sursele citate au precizat ca la SML Prahova in cadrul necropsiilor se fac doar determinari pentru alcool, nu si pentru substante stupefiante.

In ceea ce priveste cauzele mortii lui George Dumitru si a celorlalte cinci victime, reprezentantii SML Prahova spun ca acestea aveau "leziuni foarte grave, numeroase politraumatisme, zdrobiri, compresiuni, rupturi de organe interne incompatibile cu viata".

Trupurile neinsufletite ale celor sase victime ale accidentului au fost ridicate luni de la sediul din Ploiesti al SML Prahova.

Salvatore Gherghelas, Florin Cioroba si Eduard Cioroba vor fi inmormantati joi la Campina, au declarat apropiati ai familiilor, in timp ce Nicoleta Mocanu si fiica acesteia de 19 ani vor fi inmormantate in localitatea Provita. George Dumitru va fi inhumat in Capitala, sicriul cu trupul neinsufletit fiind dus la o capela din cartierul bucurestean unde locuieste familia acestuia.

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Prahova au preluat, luni, de la Inspectoratul de Politie Judetean dosarul in cazul accidentului, iar surse judiciare afirmau ca va fi schimbata incadrarea juridica din "ucidere din culpa" in "omor calificat", in urma datelor care arata ca tanarul de 28 de ani care a provocat accidentul a facut acest gest cu premeditare.

Accidentul in urma caruia au murit sase persoane a avut loc sambata seara, pe Drumul National 1, intre Ploiesti si Campina, unde George Dumitru, in varsta de 28 de ani, a intrat cu masina pe contrasens, unde a lovit un autoturism BMW X3 in care se aflau cinci persoane.

In urma impactului extrem de violent, atat soferul care a provocat accidentul, cat si cei cinci ocupanti ai masinii care circula regulamentar au murit pe loc.

Autoturismul BMW era condus de Robert Salvatore Gherghelas, care avea 44 de ani, era mecanic in Campina, era casatorit si tatal unui copil. Robert Gherghelas era in masina cu prietenul sau, Florin Cioroba, in varsta de 44 de ani, si cu fiul cel mic al acestuia, Eduard, in varsta de 11 ani. In autoturism se mai aflau femeia cu care Florin Cioroba urma sa se casatoreasca - Nicoleta Vasilica Mocanu, de 38 de ani, si una dintre fiicele acesteia, Elena Iuliana Buldan, in varsta de 19 ani. Toate cele cinci persoane sunt din Campina.

Principala ipoteza luata in calcul de anchetatori este ca tanarul de 28 de ani, George Dumitru, din Bucuresti, ar fi incercat sa se sinucida. Ipoteza a fost conturata dupa ce George Dumitru a lasat pe contul sau de Facebook un mesaj prin care isi lua adio de la cunoscuti.

"Aveti grija de voi prieteni, amici, cunostinte! Eu plec intr-o lume mai buna si aveti grija pe cine iubiti sa nu patiti la fel ca mine! Va iubesc pe toti! Iarta-ma, Doamne, pentru ceea ce fac, dar asa nu mai rezist sa traiesc", este mesajul postat de barbat pe contul sau de Facebook.

Mesajul este insotit de trei fotografii ce reprezinta un colaj de imagini in care George Dumitru apare alaturi de o tanara, iar una dintre fotografiile postate pe reteaua de socializare a fost gasita in masina barbatului in momentul in care a avut loc accidentul.

Mesajul a fost postat sambata dupa-amiaza, la ora 16.00, din judetul Prahova, dintr-o localitate apropiata locului accidentului. Membri ai familiei acestuia spun ca dupa ce au vazut mesajul au intrat in alerta si au incercat sa il contacteze pe barbat, insa acesta isi inchisese telefonul. Potrivit acestora, se pare ca dupa ce a postat acest mesaj George Dumitru a plecat catre munte, iar cand a provocat accidentul se intorcea dinspre Brasov.