Peste o mie de persoane sunt asteptate, marti, la un "protest civic" organizat la Campina de salariatii unei firme care acuza autoritatile de "nepasare" si sustin ca accidentul produs sambata putea fi evitat daca pe DN 1 ar fi fost montate separatoare de sens, asa cum au solicitat ei in ultimii ani.

Potrivit Mediafax, duminica, de catre reprezentanti ai salariatilor unei firme din Campina, angajatii acestei societati organizeaza marti, 30 septembrie, incepand cu ora 17.00, un "protest civic in negru" in centrul orasului, la Casa Cartii, fata de "nepasarea autoritatilor centrale responsabile de tragedia rutiera care s-a produs sambata".

"In acest eveniment tragic si-au pierdut viata sase oameni, cetateni ai municipiului Campina, eveniment ce putea fi evitat daca in ultimii 20 de ani autoritatile care se ocupa de administrarea drumurilor nationale ar fi montat pe DN1, drum national, separatoare intre sensurile de mers. Va asteptam sa veniti imbracati in negru, marti, 30 septembrie, ora 17.00, in centrul municipiului Campina, zona Casa Cartii, sa aratam ca ne pasa si suntem solidari cu concetatenii nostri care trec prin aceasta tragedie. Sa ne gandim ca din cauza indiferentei autoritatilor si noi putem fi oricand victime", spun organizatorii actiunii de protest.

Unul dintre organizatorii protestului a declarat corespondentului MEDIAFAX ca initiativa organizarii acestei actiuni apartine salariatilor firmei intrucat tinerii morti in accident erau colegi de scoala cu copiii lor, iar adultii le erau prieteni. Protestul este organizat in contextul in care organizatorii sustin ca in ultimii ani salariatii acestei firme, dintre care unii fac naveta pe DN 1, au depus mai mute cereri la CNADNR si la Ministerul Transporturilor, solicitand montarea de separatoare de sens pe DN 1, pe tronsonul in care a avut loc accidentul de sambata seara.

"Initiativa apartine colegilor mei de la societatea Neptun. Copiii aceia erau colegi de scoala cu copiii unor salariati de-ai nostri, fratele baietelului de 12 ani care a murit era, la randul lui, coleg cu copiii altor salariati. Oamenii aceia erau prieteni cu o pare din salariatii nostri. Avem colegi care se deplaseaza zilnic pe acest tronson de drum, iar de-a lungul anilor am depus sesizari la CNADNR, la Ministerul Transporturilor, pentru a se monta separatoare. Cred ca in ultimii cinci ani am depus cel putin o data pe an astfel de solicitari, dar am primit un singur raspuns, in urma cu cativa ani, in care ni se comunica faptul ca nu sunt fonduri" a declarat organizatorul protestului.

Acesta a precizat ca, in urma reactiilor venite pe retelele de socializare dupa postarea anuntului privind protestul, se asteapta ca cel putin o mie de oameni sa participe la actiunea de marti dupa-amiaza.

Accidentul in urma caruia au murit sase persoane a avut loc sambata seara, pe Drumul National 1, la kilometrul 81, la iesirea din Ploiesti spre Brasov.

Conform reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, vina pentru producerea accidentului apartine unui tanar de 28 de ani care conducea un autoturism Proton si care a intrat pe contrasens, unde a lovit un autoturism BMW X3 in care se aflau cinci persoane.

In urma accidentului si-au pierdut viata atat tanarul, cat si cele cinci persoane din autoturismul BMW - un barbat din Campina, in varsta de 44 de ani, fiul acestuia in varsta de 12 ani, care locuiau in comuna Banesti, langa Campina, un prieten al soferului, in varsta de 40 de ani si doua femei in varsta de 38 si 19 ani. Cunoscuti ai acestora spun ca cei cinci se intorceau de la pescuit si mai aveau cativa kilometri pana acasa, la Campina.

Principala ipoteza luata in calcul de anchetatori este ca tanarul de 28 de ani, George Dumitru, din Bucuresti, ar fi incercat sa se sinucida, intrand cu masina pe contrasens, insa cercetarile in acest caz continua. Ipoteza a fost conturata dupa ce George Dumitru a lasat pe contul sau de Facebook un mesaj prin care isi ia adio de la cunoscuti.

"Aveti grija de voi prieteni, amici, cunostinte! Eu plec intr-o lume mai buna si aveti grija pe cine iubiti sa nu patiti la fel ca mine! Va iubesc pe toti! Iarta-ma, Doamne, pentru ceea ce fac, dar asa nu mai rezist sa traiesc", este mesajul postat de barbat pe contul sau de Facebook, mesaj care insoteste trei fotografii ce reprezinta un colaj de imagini in care apare alaturi de o tanara. Una dintre fotografiile postate pe reteaua de socializare se gasea in masina barbatului in momentul in care a avut loc accidentul.

Mesajul a fost postat sambata dupa-amiaza, din judetul Prahova, dintr-o localitate apropiata locului accidentului. Membri ai familiei acestuia spun ca dupa ce au vazut mesajul au intrat in alerta si au incercat sa il contacteze pe barbat, insa acesta isi inchisese telefonul. Potrivit acestora, se pare ca dupa ce a postat acest mesaj George Dumitru a plecat catre munte, iar cand a provocat accidentul se intorcea dinspre Brasov.

Gestul lui George Dumitru a provocat numeroase reactii pe internet, multi dintre cei care au comentat gestul acestuia declarandu-se revoltati. "Doar Dumnezeu ne poate judeca. Dar ceea ce a facut acest inconstient este revoltator. A curmat cinci vieti nevinovate. Ce vina aveau ei? Dumnezeu sa-i ierte!" este unul dintre comentarii.

O femeie care sustine ca la scurt timp de la producerea accidentului a trecut pe DN 1 arata ca la locul accidentului a fost "un adevarat carnagiu", ea spunand ca imaginile "socante" pe care le-a vazut o vor urmari mult timp.

"Din nefericire, am ajuns in acel loc la cateva minute de la producerea accidentului. Un adevarat carnagiu, imagini socante care ma vor marca mult timp de acum inainte. Multe vieti curmate din cauza unui inconstient indragostit care putea sa-si curme viata in cu totul alt mod. De ce sa plateasca atatia oameni pentru deceptia lui in dragoste? Cu ce au gresit acesti oameni? Am petrecut ieri o zi frumoasa alaturi de familia mea, in Sinaia, dar din pacate aceasta zi s-a terminat in momentul cand am ajuns la fata locului. Imi pun neincetat intrebarea: daca era masina noastra in locul celei accidentate? Daca eram acolo cu cateva momente mai devreme? Daca...daca... Nu pot decat sa-i multumesc bunului Dumnezeu ca a avut grija de noi, dar in acelasi timp nu pot sa nu ma gandesc la familiile celor in cauza. Dumnezeu sa le dea putere sa treaca peste aceasta tragedie si sa lumineze, in fiecare zi, mintile celor care se urca la volan. Dumnezeu sa-I odihneasca in pace!!!!", a scris femeia.