Guvernul permite acoperirea pierderilor din sistemul de incalzire din sume de la prima rectificare

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 27 septembrie 2014, 20:05 Actualitate | Esenţial

Sumele defalcate din TVA alocate autoritatilor locale la prima rectificare bugetara, in cuantum de 600 milioane lei, vor fi folosite inclusiv pentru acoperirea pierderilor rezultate din serviciul public de distributie a energiei termice pentru populatie, conform ordonantei pregatite de Guvern. Ordonanta reglementeaza a doua rectificare bugetara din acest an, dar completeaza si destinatia unor fonduri acordate la prima rectificare, din vara acestui an, anunta Mediafax.

Documentul stabileste, astfel, ca 600 milioane lei care au fost alocati din sume defalcate din TVA, pe judete si municipiul Bucuresti, pot fi folositi in scopul achitarii platilor restante inregistrate in contabilitatea unitatilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale, inclusiv a institutiilor publice finantate integral sau partial din bugetul local si a spitalelor publice din reteaua autoritatilor administratiei publice locale, la 30 septembrie 2014, dar si pentru achitarea sumelor aprobate, pana la aceeasi data, prin hotarare a consiliului local, dar nedecontate, pentru acoperirea partiala a pierderilor induse din prestarea serviciilor publice de productie, transport, distributie si furnizare a energiei termice pentru populatie in sistem centralizat.

Operatiunea va fi efectuata prin derogare de la Legea privind finantele publice locale, care stabileste ca sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale trebuie sa fie repartizate pe judete pe baza unor criterii, precum capacitatea financiara determinata pe baza impozitului pe venit incasat pe locuitor si suprafata judetului.

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

427 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Fără TVA (Sâmbătă, 27 septembrie 2014, 22:34)

    nick24 [utilizator]

    Ar trebui ca factura de caldură să fie scutită de TVA.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version