Premierul Victor Ponta a declarat vineri, cu ocazia unui eveniment organizat la World Affaires Council din Houston (SUA), ca serviciile romane de informatii isi fac datoria si monitorizeaza situatia in contextul amenintarii teroriste reprezentate de Statul Islamic insa "sunt, din pacate, afectate de disputa politica si toate aceste petarde care s-au aruncat in discutia publica".

Victor PontaFoto: Guvern

Intrebat daca serviciile de securitate din Romania au intrat intr-un grad de alerta ridicat ca urmare a amenintarilor si activitatilor de racolare ale Statului Islamic, Ponta a raspuns:

"In niciun caz, nu vreau sa starnim panica. Vreau sa va spun ca, evident, de la momentul recrudescentei actelor de terorism care privesc cetateni europeni, serviciile noastre de informatii isi fac datoria si evident monitorizeaza orice fel de amenintare la adresa Romaniei. Am incredere ca isi fac foarte bine treaba, ca sunt, din pacate, afectate de disputa politica si toate aceste petarde care s-au aruncat in discutia publica - ca si, pana la urma, deciziile care privesc legislatia - au afectat intr-un fel activitatea serviciilor de informatii, insa in acelasi timp cred ca Romania e o tara sigura si vor avea din partea Guvernului tot sprijinul logistic si financiar necesar, ca sa asigure ca fiecare cetatean al Romaniei se afla in siguranta".

Premierul a facut aceste declaratii la evenimentul "Romania, poarta catre un sector energetic sigur si diversificat¬, la World Affaires Council din Houston, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Guvern.