Antena 3 a omagiat, mieruri, ziua de nastere a fondatorului trustului Intact, Dan Voiculescu (68), condamnat la zece ani de inchisoare pentru coruptie in dosarul ICA, transmitandu-i pe toate caile posibile sustinerea. Mircea Badea a postat pe Facebook mesajul ca "niciunul dintre cei din fotografie nu lasa camarazi in urma" si ca "vom fi curand impreuna! Intr-un fel sau altul". In cadrul emisiunii Sinteza Zilei de joi seara, Radu Tudor a prezentat un sondaj Sociopol, potrivit caruia 82% dintre romani ar fi de parere ca procesul lui Voiculescu a fost unul politic.

Mihai Gadea s-a revoltat de la New York impotriva "oceanului de nedreptate", iar Adrian Ursu a amintit in emisiune eforturile pe care le face pentru a convinge jurnalisti straini ca Dan Voiculescu este victima lui Traian Basescu.

Radu Tudor a precizat in timpul emisiunii ca intrebarea din sondaj a fost: "Dvs cu care dintre aceste opinii sunteti mai degraba de acord: cea potrivit careia a fost un proces corect sau cea potrivit careia Traian Basescu a instrumentat un proces politic pentru a scapa de unul dintre cei mai incomozi adversari ai sai". Potrivit sondajului Sociopol, increderea in Dan Voiculescu ar fi de 25%, peste multi alti politicieni.

Actionar la Sociopol este, potrivit declaratiei de avere, Mirel Palada, fostul purtator de cuvant al lui Victor Ponta si fost colaborator cu Dan Voiculescu.

Mihai Gadea a afirmat ca nu stie ce sa faca, "daca sa se bucure ca oamenii au inteles" sau sa se intistreze ca nu se intampla nimic, vorbind despre un "ocean de nedreptate". "Profesorul Voiculescu pe care-l cunosc foarte bine isi petrece in modul cel mai nedrept cu putinta ziua de nastere intr-o inchisoare pentru ca s-a dat o comanda politica", a spus Gadea. Adrian Ursu a spus ca Voiculescu a avut "curajul si demnitatea" sa duca o batalie si ca a ajuns in inchisoare pentru ca n-a facut "pactul Basescu".

Ca peisajul sa fie complet, realizatorii de la Sinteza zilei au anuntat lasarea oficiala a

"Premiului Libertatea presei pentru curaj”, cu mentiunea ca este oferit de Fundaţia Familia Voiculescu, şi anume fondatorul Grupului Intact, Dan Voiculescu, precum şi cele doua fiice, Camelia şi Corina Voiculescu.

In fine, din materialele omagiale ale Antenei 3 n-a lipsit un reportaj "cu urari de bine" de la cetateni. "La aniversarea a 68 de ani, profesorul Dan Voiculescu a primit zeci de mesaje de la persoane cunoscute ale vieţii publice şi nu numai. Printre cei care au ţinut să îi transmită un mesaj s-au numărat artişti, vedete ale postului Antena 3, dar şi oameni obişnuiţi pentru drepturile cărora Dan Voiculescu s-a luptat în Parlamentul României", se arata intr-un material postat pe site-ul Antenei 3.

In data de 8 august 2014, Dan Voiculescu a fost condamnat, la zece ani de inchisoare de judecatorii Curtii de Apel Bucuresti in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Instanta a dispus confiscarea a cate 2,9 milioane de lei de la Camelia si Corina Voiculescu, fiicele mogulului, reprezentand contravaloarea donatiilor in actiuni ale ICA facute de Dan Voiculescu. Totodata instanta a dispus confiscarea imobilelor unde functioneaza Grivco si Antena 3. De asemenea, conturile lui Dan Voiculescu sint blocate pentru a se recupera prejudiciul. I-a fost pusa sub sechestru si casa din Bulevardul Kiseleff.