Judecatoria Sectorului 1 a decis, joi, ca Adrian Sobaru sa fie arestat la domiciliu, in dosarul in care este acuzat pentru distrugere si tulburarea ordinii si linistii publice, dupa ce a rupt cu masina o bariera de acces de la sediul Guvernului, informeaza Mediafax. Potrivit avocatului acestuia, Sobaru le-a spus anchetatorilor ca miercuri avea la el o stica de jumatate de litru cu benzina si voia sa isi dea foc in fata sediului Guvernului.

Adrian SobaruFoto: Captura Antena 3

Judecatorul de drepturi si libertati a respins propunerea procurorilor Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 de arestare preventiva pentru 30 de zile a lui Adrian Sobaru, dispunand masura arestului la domiciliu.

Decizia poate fi contestata, la Tribunalul Bucuresti, atat de catre Adrian Sobaru, cat si de procurori.

Avocat: Adrian Sobaru a spus ca voia sa isi dea foc la Guvern, avea la el o sticla cu benzina

Adrian Sobaru le-a spus anchetatorilor ca miercuri avea la el o stica de jumatate de litru cu benzina si voia sa isi dea foc in fata sediului Guvernului, motivand ca a recurs la acest gest extrem pentru ca sunt lucruri in Romania care nu merg asa cum trebuie, a declarat, joi, avocatul acestuia.

Avocatul a spus ca este multumit de decizia dispusa de judecator de arestare la domiciliu a lui Adrian Sobaru, precizand ca se va consulta cu clientul sau daca o va ataca. El a adaugat ca Adrian Sobaru si-a recunoscut fapta in fata magistratilor si a aratat ca o regreta.

Avocatul a mai spus ca Sobaru nu avea in masina vreo butelie sau alte dispozitive explozive, iar in rezervorul autoturismului era aproximativ un litru de benzina. El a precizat ca Sobaru le-a spus anchetatorilor ca se mira ca a reusit sa ajunga la Guvern cu atat de putina benzina in rezervor.

"El regreta ca a trebuit sa comita o fapta penala pentru a rezolva un protest... a vrut sa ajunga un curtea Guvernului si sa protesteze. A vrut sa-si dea foc, dar n-a reusit. Avea un recipient cu benzina, de jumatate de litru, in masina", a declarat Vladimir Florea, avocatul lui Adrian Sobaru.

Procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 l-au audiat, joi, pe Adrian Sobaru si au formulat pe numele acestuia propunere de arestare preventiva pentru distrugere si tulburarea ordinii si linistii publice, acesta fiind dus la instanta.

Angajatul TVR Adrian Sobaru a fost retinut miercuri seara de catre politisti, pentru distrugere si tulburarea ordinii si linistii publice, dupa ce a rupt cu masina o bariera de acces de la sediul Guvernului.

Politistii l-au adus joi dimineata pe Sobaru din arest la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1, unde va da o declaratie in fata procurorilor. La finalul audierilor, procurorii vor decide daca vor cere instantei sa emita un mandat de arestare pe numele lui Sobaru sau daca acesta va fi pus in libertate, dupa expirarea ordonantei de retinere emisa miercuri, pentru 24 de ore.

La intrarea in sediul Parchetului, Adrian Sobaru nu a facut nicio declaratie. Avocatul acestuia a venit la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 pentru a fi prezent la audieri.

Angajatul TVR Adrian Sobaru, care in 2010 s-a aruncat de la balconul salii de plen a Parlamentului intr-o tentativa de sinucidere in semn de protest, a intrat miercuri cu masina in poarta de la Palatul Victoria. Dupa ce a rupt bariera, Sobaru a intrat cu masina in curtea Palatului Victoria, unde a mai mers cateva zeci de metri.