Angajatul TVR Adrian Sobaru a fost retinut, miercuri seara, pentru distrugere si tulburarea ordinii si linistii publice, dupa ce a rupt cu masina o bariera de acces de la sediul Guvernului, potrivit Mediafax.

Masura a fost luata in urma audierii acestuia la Sectia 1 de Politie.

Potrivit Politiei Capitalei, Sobaru a lovit cu intentie una dintre barierele de acces spre sediul Guvernului Romaniei.

"Mentionam faptul ca acesta nu prezenta leziuni, detine permis de conducere valabil, iar autoturismul este proprietate personala. Barbatul a fost audiat de politisti pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs evenimentul, la finalizare fiind emisa ordonanta de retinere pentru comiterea infractiunilor de distrugere si tulburarea ordinii si linistii publice", se arata intr-un comunicat remis Mediafax.

Politia Capitalei mai precizeaza ca Adrian Sobaru va fi prezentat unui procuror, pentru dispunerea masurilor corespunzatoare in cauza, cercetarile in acest caz fiind efectuate sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1.

Adrian Sobaru a intrat cu masina, miercuri, intr-una din barierele de la intrarea in Palatul Victoria. Dupa ce a rupt bariera, Sobaru a intrat cu masina in curtea Palatului Victoria, unde a mai mers cateva zeci de metri.

Sobaru a fost imobilizat de jandarmi si dus la Sectia 1, pentru a fi audiat.

El le-a strigat jandarmilor care l-au imobilizat: "Va place cum arata tara asta?", dupa cum au relatat martorii incidentului.