Adrian Sobaru, electrician iluminare filmare in cadrul Serviciului Energo-Tehnologic al Televiziunii Romane, se afla in afara programului de lucru in timpul incidentului de la Guvern in care a fost implicat, au declarat miercuri, pentru Mediafax, reprezentantii TVR. "La fel ca si ceilalti angajati ai Serviciului, Adrian Sobaru are program de lucru fractionat si, conform programarii, era in timpul liber", au mai spus reprezentantii TVR.

Pana la momentul difuzarii acestei stiri, TVR nu a precizat daca va lua masuri in ceea ce il priveste pe Adrian Sobaru, avand in vedere calitatea acestuia de angajat al Televiziunii Romane.

Adrian Sobaru a intrat miercuri cu masina intr-una din barierele de la intrarea in Palatul Victoria. Dupa ce a rupt bariera, Sobaru a intrat cu masina in curtea Palatului Victoria, unde a mai mers cativa zeci de metri.

Adrian Sobaru le-a strigat jandarmilor care l-au retinut: "Va place cum arata tara asta?", dupa cum au relatat martorii incidentului.

Sobaru a fost imobilizat de jandarmi si dus la Sectia 1 pentru a fi audiat, au declarat pentru Mediafax surse din Politie.

La sedinta Camerelor Parlamentului din 23 decembrie 2010, Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul salii de plen a Parlamentului intr-o tentativa de sinucidere in semn de protest, el strigand: "Boc, ati luat drepturile copiilor".

Sobaru a cazut atunci de la o distanta de cinci metri peste unul dintre pupitrele salii de plen, pe care l-a si rupt. El purta un tricou pe care scria "Ne-ati ciuruit/ Ne-ati ucis viitorul copiilor nostri/ Ne puteti lua viata si banii, dar nu si libertatea".