Procurorii DIICOT fac miercuri perchezitii in Timisoara si Sibiu intr-un dosar de evaziune fiscala cu prejudiciu estimat de 34 milioane lei, presa locala anuntind ca e vorba despre afaceri ale unor benzinari particulari. Tot in Sibiu au loc, in paralel, alte perchezitii ale DNA, intr-un dosar de coruptie - una dintre perchezitii avind loc intr-o institutie publica neprecizata inca de comunicatul DNA.

Ora 10:48 Surse judiciare au declarat pentru Agerpres ca ar fi vorba de infractiuni de abuz in serviciu si conflict de interese cu privire la concesionarea circumscriptiilor sanitare veterinare Sibiu, Selimbar si Rasinari de catre DSVSA Sibiu prin incalcarea dispozitiilor legale si decontarea unor sume de bani pentru servicii prestate de societati in care conducerea institutiei are interese directe sau indirecte.

Seful DSVSA Sibiu, mai precizeaza sursele, s-ar fi implicat in actiuni cu scopul obtinerii de foloase patrimoniale pentru societatea pe care o controleaza.

Ora 10:14 Surse judicare au declarat pentru Mediafax ca au loc descinderi si la sediul Directiei judetene Sanitare Veterinare (DSVSA Sibiu), printre cei vizati fiind si directorul executiv al institutiei.

DIICOT - perchezitii la benzinari

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Timisoara, impreuna cu politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, au declansat operatiunea de anihilare a unui grup infractional organizat specializat in evaziune fiscala. Sunt efectuate 14 perchezitii din care cinci in locatii din Timisoara si noua in locatii din municipiul Sibiu, arata un comunicat de presa al DIICOT.

Potrivit ziarului Turnul Sfatului, e vorba despre perchezitii la domiciliile lui Pavel Ghise si fostei lui sotii, a lui Dumitru Domnariu si Adrian Nicoara. Dumitru Domnariu, patronul benzinariilor Euroil SRL, a fost ridicat de procurori, transmite sursa citata

DIICOT sustine intr-un comunicat de presa ca ca in perioada 2012 - 2014 reprezentantii legali ai 11 societati comerciale au constituit un grup infractional organizat in scopul de a genera facturi purtatoare de TVA deductibila pentru produse energetice si, implicit, cheltuieli care sa diminueze masa impozabila, sustragandu-se astfel de la plata in intregime a obligatiilor fiscale datorate, precum si documente necesare crearii unei proveniente aparent licite a marfurilor/serviciilor introduse in circuitul comercial de catre societatile in cauza.

Fata de membrii grupului infractional organizat exista suspiciunea rezonabila ca, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, au recurs la falsificarea documentelor de insotire/receptie a produselor energetice, au facut declaratii false cu privire la responsabilitatea juridica pentru marfa livrata referitor la faptul ca produsele energetice livrate au acciza platita si provin pe circuitul economic dintr-un depozit fiscal autorizat.

Sumele de bani rezultate din activitatea ilicita au fost transferate la mai multe societati comerciale nationale si internationale inactive, in scopul disimularii adevaratei proveniente. Prin activitatea infractionala derulata, membrii grupului infractional organizat au cauzat un prejudiciu total bugetului consolidat al statului in suma de 34.044.503 de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Roman de Informatii, la perchezitii participand si politisti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Sibiu si din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Timis.

Pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

DNA, perchezitii intr-un dosar de coruptie

Si procurorii DNA au pus tinta pe Sibiu. Astfel, potrivit institutiei, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Alba fac miercuri dimineata cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni de savarsire, in perioada 2011-2013, a unor infractiuni de coruptie si conexe.

Procurorii DNA efectueaza trei perchezitii in locatii situate in municipiul Sibiu, dintre care una este sediul unei institutii publice. Deocamdata nu se stie care este acea institutie publica.