Unsprezece persoane din municipiul Vaslui, majoritatea copii, au fost internate la Spitalul Judetean de Urgenta cu suspiciune de hepatita virala de tip A, acesta fiind al treilea focar inregistrat in ultima perioada in judet, unde sunt 72 de cazuri confirmate, transmite Mediafax.

Conform autoritatilor sanitare vasluiene, pacientii provin din doua familii care locuiesc in zona Libertatii - Racova din municipiul Vaslui, iar situatia a fost raportata catre autoritatile sanitare atat de conducerea Spitalului Judetean, unde au ajuns bolnavii, cat si de unitatea de invatamant unde invata o parte dintre copiii care s-au imbolnavit.

"Mediatorul scolar, care tine legatura cu familiile din care provin copiii cu boala, a anuntat Directia de Sanatate Publica Vaslui pentru a se lua masurile care se impun. Patru elevi au ajuns la spital cu hepatita, unul revenind in colectivitate, dupa ce s-a stabilit ca este in regula si nu mai reprezinta un pericol de raspandire a bolii", a declarat, marti, directorul Scolii nr. 1 Vaslui, Maria Sandu.

In judetul Vaslui, in ultima perioada au fost confirmate doua focare de hepatita de tip A, in localitatile Paltinis si Doagele, iar autoritatile sanitare spun ca acestea continua sa se extinda, numarul total al bolnavilor ajungand la 72, majoritatea fiind copii.