Miercuri, vremea va fi predominant frumoasa, dar mai rece decat in mod normal pentru aceasta perioada in cea mai mare parte a tarii, desi valorile termice diurne vor creste fata de ziua precedenta in regiunile sudice, informeaza Mediafax. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, cand vantul va prezenta unele intensificari in estul teritoriului si la munte.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 13 grade in nordul Moldovei si 21 de grade in Muntenia, iar cele minime intre 1 si 10 grade, mai scazute pana in jurul valorii de -3 grade in estul Transilvaniei, unde se va produce bruma.

La Bucuresti, vremea va fi frumoasa, dar racoroasa pentru aceasta perioada, desi valorile diurne vor creste fata de ziua anterioara. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 20...21 de grade, iar cea minima de 7...8 grade, mai scazuta la periferie pana la 4...5 grade.

Joi, desi valorile termice vor creste usor in majoritatea regiunilor, vremea va fi racoroasa. Innorarile se vor accentua treptat in jumatatea de vest a tarii, unde spre seara, dar mai ales noaptea va ploua pe arii relativ extinse. Ploile vor avea si caracter de aversa si trecator pot fi insotite de descarcari electrice.

In restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele innorari si posibil izolat ploi slabe, spre sfarsitul intervalului. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16 grade in nordul Moldovei si 22 de grade in sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa intre 4 si 14 grade, mai scazute in depresiuni, spre 1...2 grade.