Mai multi actori si cintareti, printre care se numara Angela Similea, Marin Moraru si Dida Dragan, il acuza pe Andrei Plesu ca l-a atacat "nedrept" pe Radu Beligan si-i cer sa-si prezinte scuze fata de actor. Reamintim ca Andrei Plesu s-a declarat "infinit de trist" dupa ce Radu Beligan si-a declarat sustinerea publica pentru Victor Ponta printr-un material video la congresul PSD tinut pe Arena Nationala in fata a 50.000 de oameni.

"Suntem profund ingrijorati in acelasi timp de atacul nedrept pe care domnul Andrei Plesu l-a lansat la adresa Maestrului Radu Beligan, doar pentru ca marele nostru actor a indraznit sa aiba si sa exprime public o opinie si o optiune politica diferita de cea a domnului Plesu. Consideram ca traim intr-o societate democratica in care libertatea de exprimare este garantata si ca nimeni nu trebuie pus la zid doar pentru ca isi exprima punctele de vedere. Este firesc ca intr-o societate deschisa sa existe pluralism de idei, de opinii si de optiuni de orice natura si este la fel de firesc ca oamenii, in special cei care reprezinta repere pentru societate, sa accepte si sa respecte faptul ca cineva gandeste si se manifesta altfel decat ei", scriu actorii si cintaretii citati mai sus intr-o scrisoarea publicata de Agerpres.

Scrisoarea este semnata de actorii Florina Cercel, Adela Marculescu, Marin Moraru, Costel Constantin si de cintaretii Dida Dragan, Angela Similea, Adrian Daminescu si Florin Apostol.

Scriitorul si criticul Andrei Plesu a publicat in Adevarul o scrisoare deschisa adresata lui Radu Beligan in care a scris despre actor ca "Va investiti imaginea intr-o jalnica operatiune de propaganda, intr-un exercitiu manipulatoriu de un gust indoielnic".

"Pot doar sa fiu trist, infinit de trist, ca intelegeti sa iesiti din scena cu o replica atat de triviala, atat de marunt devotata conjuncturilor. Calibrul dumneavoastra merita un amurg mai nobil', a scris Andrei Plesu.