Luni, vremea va fi in general instabila, iar cerul va avea innorari temporar accentuate, informeaza Mediafax. Vor fi averse, posibil insotite de descarcari electrice, pe arii extinse in vestul, centrul, nordul tarii si la munte, unde cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 40 l/mp. In restul teritoriului ploile se vor semnala local.

Vantul va prezenta intensificari temporare in majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari in timpul noptii, indeosebi in sud, sud-est si la munte. Temperatura aerului, in scadere usoara in regiunile intracarpatice, va avea valori maxime cuprinse intre 16 grade in Dealurile de Vest si 28 de grade in sudul Munteniei si minime intre 8 si 18 grade, mai scazute in depresiuni spre 6 grade.

La Bucuresti, cerul va avea innorari si temporar va ploua, mai ales seara si noaptea. Vantul va sufla moderat, cu intensificari in a doua parte a intervalului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 27 de grade, iar cea minima va fi de 13...15 grade.

Marti, vremea se va raci in toata tara, dar mai accentuat in sudul si in estul teritoriului, astfel ca valorile termice diurne se vor situa sub cele normale pentru aceasta perioada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 12 grade in depresiuni si 19 grade in Oltenia si in Muntenia, iar minimele se vor incadra intre 3 grade in estul Transilvaniei si 12 grade pe litoral.

Vor fi innorari si ploi in cea mai mare parte a tarii, mai ales in timpul zilei, iar cantitatile de apa pot fi mai insemnate in sud-est si la munte. Vantul va avea intensificari temporare, cu viteze mai mari in zona montana, dar si in regiunile sudice si in cele estice.