​​Distributia cardului national de sanatate - care va fi utilizat de la prima vizita la medic -a inceput vineri, dupa sapte ani de amanari, la Posta urmand sa fie trimise 600.000-700.000 de carduri pe zi.

Cardurile de sanatate vor fi distribuite in 20 de zile lucratoare de la primire, a anuntat miercuri 17 septembrie 2014 Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Potrivit acordului-cadru incheiat intre CNAS si Posta Romana, precum si contractelor subsecvente cu casele de asigurari de sanatate pentru distribuirea cardului national de sanatate, de vineri 19 septembrie 2014 incepe procesul de predare-primire a cardului national de sanatate. Posta Romana va prelua, sorta, transporta si distribui cardurile nationale de asigurari de sanatate.

Conform graficului de predare-primire, vor fi preluate in reteaua postala cate 600.000-700.000 de carduri pe zi, in cinci transe pentru fiecare judet. In 20 de zile lucratoare de la receptionarea cardurilor de sanatate, Posta Romana se obliga sa distribuie cardul de sanatate catre asigurati.

Citeste mai mult pe Stirile ProTV