Cea mai scazuta temperatura inregistrata in aceasta toamna in tara, minus 3,1 grade Celsius, a fost consemnata, joi dimineata, la Miercurea Ciuc, scrie Mediafax.

Meteorologul Tanko Karoly de la Statia Meteo Miercurea Ciuc a declarat ca temperatura de minus 3,1 grade Celsius a fost inregistrata in jurul orei 7.30, fiind semnalata, de asemenea, bruma la sol. Bruma a cazut si la Joseni, unde meteorologii au masurat o minima termica negativa, de minus 0,7 grade Celsius, in vreme ce la Toplita, din cauza cetii, mercurul din termometre a coborat pana la 0,4 grade Celsius.

La Statia meteo de pe varful Bucin au fost, joi dimineata, 3 grade si bruma slaba, iar la Odorheiu Secuiesc s-a inregistrat cea mai ridicata minima din judet, de 6 grade Celsius.

Societatea de gospodarire oraseneasca din Miercurea Ciuc, SC GOSCOM SA, este pregatita sa furnizeze agent termic in locuintele bransate la sistemul centralizat de incalzire, daca locuitorii municipiului vor solicita acest lucru.

Minima absoluta a lunii septembrie in Harghita, de minus 10 grade Celsius, a fost inregistrata in anul 1977 in Miercurea Ciuc, in vreme ce maxima absoluta, de 33,8 grade, a fost consemnata de meteorologii din aceeasi localitate in anul 1952.