Presedintele Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu, si predecesorul sau, Demeter Andras Istvan, au fost gasiti de ANI in conflict de interese in materie administrativa, pentru ca si-au semnat propriul ordin de numire in functia de coordonator al unui proiect cu fonduri UE.

"Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta conflictului de interese in materie administrativa in cazul lui Miculescu Ovidiu, presedinte-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune, si Demeter Andras Istvan, fost presedinte-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune, intrucat, in calitatea lor de Presedinte - Director general al SRR, si-au semnat propriul ordin de numire in functia de coordonator institutional in cadrul unui proiect derulat de SRR si finantat din fonduri europene", se arata intr-un comunicat remis Mediafax, miercuri, de Agentia Nationala de Integritate (ANI).

Referitor la Miculescu, ANI precizeaza ca acesta, in calitatea sa de presedinte-director general al SRR, a semnat propriul ordin de numire in functia de coordonator institutional in cadrul Proiectului POSDRU/62/S/31209 "ACCES - Formarea profesionala continua, calificare / recalificare - Garantia succesului pe piata muncii pentru angajati" (proiect finantat din fonduri europene), incepand cu 23 august 2012.

De asemenea, arata ANI, Demeter, in aceeasi calitate, a semnat propriul ordin de numire in functia de coordonator institutional in cadrul Proiectului POSDRU/62/S/31209 "ACCES - Formarea profesionala continua ¬ calificare / recalificare - garantia succesului pe piata muncii pentru angajati", incepand cu 1 octombrie 2011.

"In urma activitatilor desfasurate in cadrul proiectului, Demeter Andras Istvan a obtinut un venit brut aproximativ de 190.000 lei, iar Miculescu Ovidiu, un venit net in cuantum de 42.710 lei", se mai precizeaza in comunicat.

ANI subliniaza ca, potrivit art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, membrilor consiliilor de administratie si ai comitetelor directoare ale Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune li se aplica dispozitiile art. 72 si regimul incompatibilitatilor pentru ministri si, respectiv, secretari de stat. Astfel, arata sursa citata, Miculescu si Demeter au incalcat dispozitiile potrivit carora "persoana care exercita functia de membru al Guvernului, secretar de stat, subsecretar de stat sau functii asimilate acestora [¬] este obligata sa nu emita un act administrativ [¬] care produce un folos material pentru sine [¬]".

Actualul si fostul presedinte de la SRR au fost informati despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Ei au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

In octombrie 2013, presedintele-director general al SRR, Ovidiu Miculescu, a fost gasit incompatibil de catre ANI, dupa ce a ocupat simultan functia de membru al Consiliului de Administratie al SRR si pe cea de manager in Societatea Romana de Radiocomunicatii, timp de doi ani..