Luni, 22 septembrie, începe a doua ediție a Bucharest Science Festival, organizat de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) și de Centrul de cursuri pentru părinți Parentime. Timp de o săptămână, expoziții, conferințe și dezbateri, experimente și demonstrații, proiecții de documentare vor deschide participanților perspective noi asupra Universului și vieții.

Educația și cercetarea sunt de interes vital pentru o societate, iar președintelui țării îi revine responsabilitatea de a veghea asupra elaborării și implementării strategiilor pentru aceste domenii. În acest context, ASUR și Grupul pentru Dialog Social îi invită pe toți candidații la alegerile prezidențiale să-și facă publică strategia în privința Educației și Cercetării, în cadrul unei dezbateri ce se va desfășura pe durata Bucharest Science Festival.

"Competitivitatea unei țări depinde direct și nemijlocit de calitatea învățământului, de investițiile în cercetare, de resursele alocate educației. România stă foarte prost la toate aceste capitole. Modernizarea învățământului, dezvoltarea cercetării trebuie să fie obiective prioritare ale viitorului Președinte. Cum își propun candidații la prezidențiale să răspundă acestor provocări? Care sunt strategiile lor în domeniile Educației și Cercetării? Așteptăm răspunsuri concrete!” a declarat Toma Pătrașcu, președintele ASUR.

Bucharest Science Festival este un eveniment anual, care își propune să dezvăluie publicului larg fascinația pentru cunoașterea științifică, această “candelă în întuneric” după cum o descria Carl Sagan. Ediția 2014 a Festivalului va avea loc în perioada 22-28 septembrie, în mai multe locații din București. Pentru programul complet, accesați www.BucharestScienceFestival.ro.​