Profesorii vor primi din nou bani pentru dezvoltare profesionala, insa aceasta va fi majorata la 150 de euro, a declarat duminica, pentru Agerpres, ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie. "Stiti ca bugetele au crescut, ne uitam in executia bugetara, nu in promisiuni. Deja dupa doi ani putem sa vedem executia bugetara. Eu sunt convins ca si pentru 2015 vor creste sumele, in plus am incercat si vom folosi la maximum resursele europene, fondurile structurale in lunile urmatoare. Profesorii vor primi din nou acel instrument, candva era 100 de euro, acum vor fi 150 de euro pentru dezvoltare profesionala", a precizat ministrul.

El a afirmat ca Ministerul Educatiei incearca sa clarifice problema cu naveta cadrelor didactice: "Incercam sa clarificam problema cu naveta elevilor si a cadrelor didactice. Problema elevilor cu naveta este clarificata de anul trecut, asigurand surse de finantare. Si naveta cadrelor didactice trebuie clarificata, pentru ca unele unitati administrativ-teritoriale deconteaza, iar altele nu. Am stabilit ca vom analiza acest subiect sa vedem cum reusim unitar la nivel national sa se faca decontarea, introducandu-se, evident, niste plafoane. Sunt cazuri greu de crezut: 120 de kilometri dus, 120 de kilometri intors in fiecare zi. Trebuie sa vedem exact cum stau lucrurile si sa finantam aceasta naveta."

In ceea ce priveste Programul 'Bani de liceu', Remus Pricopie a spus ca suma alocata va creste pana la aproximativ 250 de lei de la 180 de lei: "Nu se va intampla de la 15 septembrie, dar in lunile urmatoare, pentru 'Bani de liceu', suma alocata lunar va creste. Estimarea mea este spre 250 de lei de la 180 de lei", a precizat Remus Pricopie.