Aproximativ 250 de membri ai unor organizatii ale revolutionarilor au protestat, miercuri, in fata Guvernului, cerand micsorarea taxelor si a impozitelor, cresterea nivelului de trai si acordarea tuturor indemnizatiilor din Legea 341/2004 a recunostintei fata de luptatorii Revolutiei, transmite Mediafax.

In jurul orei 10.00, in fata Guvernului, in alveola dintre Soseaua Kiseleff si Bulevardul Aviatorilor s-au strans aproximativ 250 de protestatari, membri ai mai multor organizatii si asociatii ale revolutionarilor.

Acestia au afisat pancarte si au cerut, intre altele, scaderea taxelor si impozitelor, marirea bugetuluii pentru educatie, prin mesaje precum "Stop taxelor si impozitelor", "Ponta! Da 6 la suta invatamantului", "Ponta nu mai suspenda legile!" si "Cerem respectarea statului de drept! Vrem o justitie libera si independenta, neimplicata politic!".

"Protestul de azi (miercuri - n.r.) a fost organizat impotriva guvernantilor care, prin marirea taxelor si impozitelor, a pretului la gaze, combustibil si energie si, nu in ultimul rand, prin mizeria de taxa denumita taxa pe stalp, afecteaza in mod grav nivelul de trai al cetatenilor. Oamenii au ajuns la limita suportabilului si pentru asta vom organiza frecvent mitinguri la care vom cere, de fiecare data, respectarea legilor si a statului de drept", a declarat Dumitru Dinca.

Tot Dinca a explicat ca nerespectarea statului de drept aduce atingere inclusiv celor care au statutul de revolutionar, aratand ca banii necesari la organizarea unui eventual referendum pentru demiterea presedintelui Traian Basescu ar trebuie sa fie distribuiti bolnavilor.

"Faptul ca in mod nejustificat, aberant contrar Constitutiei Romaniei, au fost suspendate legea alesilor locali si legea recunostintei care se refera la luptatorii revolutiei inseamna nerespectarea statului de drept. Sa nu mai vorbim ca se vrea sa se mai faca o prostie, sa-l suspende pe presedinte la sfarsitul mandatului. Cu ce costuri? Pentru ca costa aproximativ 45 de milioane de euro organizarea referendumului, iar noi in acest sens avem o sugestie: banii sa fie dati bolnavilor", a mai spus Dumitru Dinca.

Protestul s-a incheiat dupa aproximativ doua ore si jumatate, desi autorizatia era luata pana la ora 14:00.

Membrii unor organizatii ale revolutionarilor au protestat in fata Guvernului si in luna mai, cand au blocat temporar bulevardul Kiseleff.