Premierul Victor Ponta a avut, miercuri, la Palatul Victoria, o discutie cu insarcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice a SUA, Dean Thompson, au declarat pentru agentia Mediafax surse oficiale.

Premierul Ponta a confirmat intalnirea cu diplomatul american si a precizat ca discutia a vizat teme ce privesc NATO si apropiatul summit al Aliantei.

Ambasada SUA a precizat, la randul sau, ca "insarcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice a SUA se intalneste in mod constant cu oficiali romani sa discute probleme bilaterale".

Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Dean Thompson, a exprimat, intr-un interviu acordat "Gandul", o serie de pozitii cu privire la activitatea Guvernului si a reprezentantilor acestuia.

Thompson a afirmat, in acest sens, referitor la ordonanta privind migratia alesilor locali, publicata marti in Monitorul Oficial, ca cea mai buna cale de urmat o reprezinta o procedura parlamentara transparenta.

"Inainte de miscarea facuta de Guvern, am avut discutii cu toate partile implicate. Am vorbit cu oameni din Guvern, am vorbit cu oameni din afara Guvernului, pe mai multe niveluri. Declaratia noastra nu a luat vreo pozitie pe substanta problemei, referindu-se mai degraba la procedura si la faptul ca noi credem ca o procedura parlamentara transparenta este cea mai buna cale de urmat cand vine vorba despre schimbat legi", a declarat Dean Thompson.

Rugat sa comenteze faptul ca premierul Ponta a mers mai departe cu ordonanta de urgenta, desi Ambasada SUA a avut o reactie inainte de adoptarea ei, Thompson a afirmat ca ingrijorarea misiunii diplomatice a avut legatura cu procedura.

Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Dean Thompson, a caracterizat, totodata, drept "urate" comentariile recente ale purtatorului de cuvant a Guvernului, Mirel Palada, la adresa jurnalistilor, precizand ca ele nu-si au rostul si facand, totodata, apel catre toata lumea sa respecte presa.

Intrebat in interviul acordat gandul.info ce parere are despre comentariul purtatorului de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, cu privire la placerea sa de a "executa electric" jurnalisti obiectivi, Dean Thompson a declarat ca nu crede ca "asemenea comentarii urate isi au rostul in vreo parte a dialogului civilizat".

"Am face un apel catre toata lumea sa respecte presa - a patra putere, cum i se spune des - , care este o componenta atat de importanta pentru a ne asigura ca cetatenii activi raman informati. Nu cred ca astfel de comentarii urate isi au rostul cand ai de-a face cu oameni care incearca sa relateze si sa transmita stiri", a precizat Thompson.

Premierul Ponta a decis ca Mirel Palada, consilier pentru strategii guvernamentale, sa nu mai indeplineasca si functia de purtator de cuvant al Guvernului, pentru aceasta urmand a fi desemnat un alt consilier al premierului, Corneliu Calota, fost jurnalist la TVR, potrivit unor surse oficiale.

Potrivit surselor citate, Palada isi va pastra functia de consilier pentru strategii guvernamentale al prim-ministrului Ponta.