Premierul Victor Ponta a declarat, intr-un interviu acordat Radio China International, la finalul vizitei oficiale la Beijing, ca sprijinul acordat de Romania Ucrainei, "mai mult sau mai putin fatis, a fost evident".

HotNews.roFoto: Hotnews

Intrebat care este pozitia Romaniei fata de criza din Ucraina, primul ministru a raspuns:

"Romania a fost destul de solidara si responsabila alaturandu-se pozitiilor Uniunii Europene si Statelor Unite ale Americii, pozitii care au vrut sa arate dorinta de a asigura dreptul Ucrainei, drept avut de oricare tara din Europa si din lume, privind inviolabilitatea frontierelor, a respectarii teritoriului national. Din acest punct de vedere, sprijinul pe care tara noastra l-a acordat, mai mult sau mai putin fatis, a fost evident".

Ponta a facut aceasta declaratie in conditiile in care care presa rusa a acuzat Romania la inceputul conflictului din Ucraina ca s-a amestecat in treburile interne ale Kievului. Pe de alta parte, Rusia insasi - acuzata cu dovezi de tot Occidentul ca se amesteca grosolan alaturi de separatisti in luptele cu fortele guvernamentale ucrainene - neaga impotriva tuturor evidentelor orice amestec in Ucraina.