Hoyt Yee, asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa si Eurasia, vine din nou in Romania. El va participa pe 9 septembrie la o conferinta dedicata bunei guvernari, transparentei si anti-coruptiei in societatile post comunista, organizata de Institutul Aspen in Romania, Miscarea Romania Noastra, SAR, Parlamentul Romanei si FPDL. Tot pe 9 septembrie Hoyt Yee va participa la semnarea acordului de cooperare intre Departamentul de Stat si SELEC (Centrul Sud-Est European de aplicare a Legii).

Hoyt YeeFoto: Lucian Crusoveanu / Ambasada SUA

Hoyt Yee a mai fost in Romania in luna aprilie, in cadrul unui turneu regional. Potrivit organizatorilor, conferinta are loc cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la caderea zidului Berlinului si sfarsitul regimurilor totalitare in Europa Centrala si de Est.

Potrivit organizatorilor, conferinta, care se va desfasura la Palatul Parlamentului, se bazeaza pe experinta "Global Governance Forum" desfasurat la Praga in 2011 si este centrata pe o comunitate de personalitati si institutii care cred ca urmatoarea etapa a integrarii UE este constructia societatii binelui ("Good Society"). Printre participati se numara oficiali guvernamentali din Romania si alte tari ex-comuniste, procurori sefi si judecatori, politicieni, experti, reprezentati ai societatii civile si ai Comisiei Europene, Departamentului de Stat, Bancii Mondiale, OECD, GMF.