Primarul Brasovului, George Scripcaru, a spus ca lucrarile de la Parcul Zoologic din cartierul Noua sunt pe ultima suta de metri, iar obiectivul va fi redeschis, cel mai probabil, in luna septembrie, relateaza publicatia Transilvania Express.

"Unele lucrari se vor mai desfasura si dupa redeschiderea obiectivului, unele prevazute in proiectul initial, altele urmand a fi finantate de la bugetul local. In ultima perioada au fost unele probleme cu mutarea animalelor in noile spatii. Numai pentru transferul ursilor a fost nevoie de o saptamana, pentru ca unul dintre ei, cel mai mare, bloca intrarea. De asemenea, au fost probleme si cu felinele. A fost nevoie de tranchilizarea carnivorelor", a explicat primarul.

Gradina Zoologica Brasov a intrat in reabilitare in urma includerii in programul "Implementarea si realizarea proiectelor de investitii in vederea atingerii standardelor necesare autorizarii gradinilor zoologice", program finantat de Ministerul Mediului din fondul alocat pentru implementarea programelor/subprogramelor multianuale prioritare de mediu si gospodarire a apelor, iar lucrarile au inceput in anul 2010. Valoarea totala a investitiei este de 31,12 milioane de lei, din care 22,23 de milioane de lei au fost alocate de Ministerul Mediului.

Parcul Zoologic a fost inchis in 2011, iar termenul de finalizare al lucrarilor a fost amanat de mai multe ori, din cauza nealocarii de catre ministerul de resort a sumelor necesare.

Consilierii locali brasoveni au aprobat in sedinta de saptamana trecuta taxele de intrare pentru Gradina Zoologica Brasov. Astfel, biletul de intrare pentru copii, elevi, studenti va costa 5 lei, adultii vor plati 10 lei. In cazul grupurilor organizate formate din copii, tariful de intrare a fost stabilit la 4 lei de persoana, iar adultii care vor face parte dintr-un grup organizat vor achita cate 8 lei de persoana.