Autoritatile sanitar - veterinare vasluiene au confirmat, luni, existenta a trei focare de boala a limbii albastre la bovine in judet. In urma probelor prelevate de medicii veterinari s-a confirmat prezenta bolii la animale din comunele Vutcani si Coroiesti, transmite Agerpres.

"Sunt doua focare in comuna Vutcani si unul in comuna Coroiesti. Am instiintat toate institutiile abilitate: primariile din cele doua comune, Institutia Prefectului, Consiliul Judetean, dar si medicii veterinari concesionari din zonele afectate, in vederea luarii tuturor masurilor care se impun in astfel de cazuri", a declarat, pentru Agerpres, directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vaslui, Traian Petcu.

"Expo Zoo Agroind", manifestare organizata in judetul Vaslui de Oficiul pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie (OARZ), va fi amanata din cauza aparitiei bolii limbii albastre in mai multe judete din Romania, dar si in urma confirmarii celor trei focare de boala in judet.

Evenimentul programat pentru perioada 6 - 7 septembrie trebuia sa reuneasca crescatori de ovine, caprine si bovine din judetele Iasi, Botosani si Galati, invitati din Ministerul Agriculturii si autoritati judetene.