Premierul Victor Ponta a semnat joi, 28 august, o Hotarare de Guvern prin care se vor aloca 6.000.000 de lei din Fondul de rezerva bugetara pentru sprijinul financiar a trei unitati de cult: Centrul Eparhial Iasi (judetul Iasi), Manastirea Nicula (judetul Cluj) si Manastirea Tismana (judetul Gorj), potrivit unui act normativ publicat vineri in Monitorul Oficial. Amintim ca premierul Ponta a participat in 15 august la slujba de Sfanta Maria la Manastirea Nicula.

Victor Ponta la manastirea NiculaFoto: Guvernul Romaniei

Bani de la buget pentru manastiri

Bani de la buget pentru manastiri

Foto: Monitorul Oficial

'Se aproba suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului pe anul 2014 din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2014, cu suma de 6.000 mii lei, la capitolul 67.01 'Cultura, recreere si religie', titlul 59 'Alte cheltuieli', pentru Secretariatul de Stat pentru Culte, in vederea sustinerii cultelor, conform anexei care face parte integranta din prezenta hotarare', se arata in Hotararea de Guvern (HG) publicata vineri, 29 august in Monitorul Oficial.

In HG se mai mentioneaza ca 'Secretariatul General al Guvernului, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, va controla modul de utlizare, in conformitate cu prevederile legale, a sumei alocate potrivit prezentei hotarari'.

Hotararea a fost semnata printre altii si de Darius-Bogdan Valcov, noul ministru delegat pentru buget.

Amintim ca in 15 august, premierul Victor Ponta a participat la slujba Adormirii Maicii Domnului la Manastirea Nicula, din judetul Cluj.

Intrebat de ziaristi ce l-a impresionat cel mai mult la aceasta manastire, Ponta a declarat:

  • "(...) sprijinul acordat pentru continuarea lucrarilor pentru intregul complex si cel mai important, de asemenea, este partea de infrastructura a comunitatii locale. Tocmai asta am vorbit cu primarul, despre proiectul de canalizare, de care este nevoie pentru ca toata zona sa se poata dezvolta pentru pelerini. Va multumesc. O zi buna!"

Elena Udrea la manastirea Tismana

Elena Udrea la manastirea Tismana

Foto: Contul de Facebook al Elenei Udrea

Intrebat daca a avut vreo dorinta la icoana facatoare de minuni, acesta a spus: "Da, dar nu am dorinte politice. Am dorinte legate de familie, de sanatate, politica e mai putin importanta".

Un cititor HotNews.ro ne-a semnalat ca Elena Udrea, presedintele PMP, a sarbatorit in aceasta luna Adormirea Maicii Domnului la Manastirea Tismana, din judetul Gorj. (vezi stirea in Adevarul si in EVZ).

Nota autorului: Multumesc pentru ca mi-ati semnalat!