Cateva zeci de simpatizanti ai Partidului Miscarea Populara (PMP) au protestat joi in fata institutiei Avocatului Poporului cerandu-i lui Victor Ciorbea sa se sesizeze din oficiu si sa conteste la Curtea Constitutionala ordonanta de urgenta care permite incurajarea traseismului politic, relateaza Agerpres.

"Art. 59 spune ca Avocatul Poporului se poate sesiza din oficiu sau la cererea cetatenilor. Noi, cetateni ai Romaniei, cerem astazi public Avocatului Poporului sa se sesizeze si sa conteste la Curtea Constitutionala OUG care permite si incurajeaza traseismul politic", a precizat vicepresedintele PMP, Eugen Tomac.

Potrivit acestuia, Avocatul Poporului este avocatul tuturor romanilor si ar trebui sa actioneze in interesul acestei societati, "nu in interesul lui Victor Ponta care face tot ce-i sta in putinta pentru a pune presiune pe alesii locali, pentru a-i santaja si pentru a-si asigura mai multe sanse in alegerile din aceasta toamna".

"Suntem siguri ca lui Victor Ponta ii este frica de aceasta batalie in care a intrat, impins de altfel de baroni si acum incearca sa aplice toate mecanismele nedemocratice, utilizand pana si acest mijloc prin care incearca sa puna presiune pe alesii locali, astfel incat in aceasta toamna sa se implice alaturi de domnia sa", a afirmat vicepresedintele PMP.

Tomac a adaugat ca in cazul in care Avocatul Poporului nu se sesizeaza in acest caz va organiza un nou protest in fata institutiei mentionate.

Intrebat daca PMP va refuza o eventuala cerere de aderare la partid a unui ales local, Eugen Tomac a spus ca nu poate decat sa bucure faptul ca exista alesi locali care sustin punctul de vedere al PMP.

Participantii la protest au scandat impotriva Avocatului Poporului si a prim-ministrului, cerandu-le demisia.