Primul film de lung metraj care foloseste ca decor Salina Turda este o productie regizata de Bryan Thurman si Luis Esteban. In Salina Turda se filmeaza pana la sfarsitul saptamanii, dar filmarile din Romania au inceput la Sighisoara si se vor termina pe platourile din Bucuresti ale Castel Film. Filmul 'Nameless' ('Fara nume') este, potrivit producatorului delegat Bogdan Moncea, un thriller psihologic, transmite Agerpres.

"Salina Turda nu este cunoscuta, este o locatie foarte interesanta si neobisnuita, este un mare castig pentru film", a spus Moncea, miercuri, intr-o conferinta de presa.

Scenele din Salina Turda sunt turnat la o adancime de peste 120 de metri, in Mina Rudolf. Una dintre ele reprezinta un carnaval, pentru care vor fi folositi 130 de figuranti, in roluri de acrobati si cantareti.

Moncea a precizat ca regizorul Brayan Thurman a scris secventa special pentru Salina Turda, dupa ce a vizitat-o in urma cu un an de zile.

Producatorul american Blaine Courrier a declarat ca alegerea Salinei Turda, ca locatie pentru o serie de secvente din film, s-a facut avand in vedere decorul extrem de interesant.

Salina Turda va fi folosita in film si pentru scene in care actorul Conan Stevens, cunoscut din filme precum 'Urzeala tronurilor', 'Spartacus' sau 'Hobbit', va interpreta un razboinic dac.

Vasile Tot, directorul Salinei Turda, a spus ca remarcarea locului de catre un producator de film este pentru el "un vis implinit", iar in acest fel minele subterane pot fi promovate.