Traian Basescu a declarat miercuri ca proiectul ordonantei de urgenta care permite timp de 10 zile migratia alesilor locali este "grosier anticonstitutionala" si a cerut Guvernului sa nu adopte proiectul avansat de Liviu Dragnea. "Ponta are nevoie ca aerul de OUG cu primarii migratori ca sa iasa presedinte. Administratia locala este institutie constitutionala, OUG lui Dragnea nu trebuie emisa", a spus Basescu intr-o declaratie de presa dedicata altui subiect - aminarea ceremoniei de depunere a juramintului de catre ministrul nominalizat pentru Buget.

Basescu a mai spus ca proiectul de OUG "este un act care arata spaima lui Ponta. El stie ca nu poate cistiga prezidentialele si incearca sa-si creeze avantaje incorecte cu 10 saptamini inainte de alegeri".

Presedintele Basescu a facut apel la Avocatul Poporului sa atace la Curtea Constitutionala actul daca va fi adoptat in sedinta de guvern de joi, nu inainte de a-l acuza pe ocupantul functiei de Avocat al Poporului ca "saboteaza democratia prin inactivitate".

Reamintim ca vicepremierul Liviu Dragnea a pus in dezbatere publica un proiect de OUG care permite, timp de 10 zile, migratia alesilor locali. HotNews.ro a aratat care este marea miza pentru PSD: refacerea majoritatilor in consiliile judetene si locale unde PSD a pierdut-o in urma ruperii USL.