​Sistemul israelian antiracheta Iron Dome a distrus simultan 15 rachete inamice care se pregateau sa loveasca teritoriul Israelului, scena spectaculoasa fiind filmata de un cameraman amator si postata pe sploid.gizmodo.com.

Baterie Iron DomeFoto: taringa.net

In imagini este surprins momentul in care cativa civili israelieni se refugiza in adaposturi, in timpul unui atac cu rachete trase probabil din Fasia Gaza asupra teritoriului Israelului.

Camaramanul amator suprinde scena in care 15 rachete inamice, aflate in aer, sunt distruse de interceptorii sistemului Iron Dome, inainte sa ca acestea sa apuce ca loveasca tintele de la sol.

Israelienii si palestinienii au acceptat propunerea Egiptului pentru o incetare a focului in Fasia Gaza, care a intrat in vigoare marti, dupa 50 de zile de conflict si peste 2.000 de morti, a anuntat AFP.

Sistemul de rachete interceptoare Iron Dome, dezvoltat de companiile de stat israeliene Rafael Advanced Defense System si Israel Aerospace Industries, a fost pus in functiune pentru prima data in martie 2011, reusind sa asigure protectia antiracheta a teritoriului statului Israel.

Problema principala a scutului este, insa, costul ridicat, fiecare racheta interceptoare valorand circa 20.000 de dolari.

Mai multe informatii despre sistemul Iron Dome AICI.