Premierul Victor Ponta a declarat sambata, la Bistrita, intr-o conferinta de presa, ca legea privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator ar putea sa se intoarca pe masa presedintelui Traian Basescu la mijlocul lunii septembrie, dupa ce va fi votata de Senat si Camera Deputatilor, transmite Agerpres.

Victor Ponta a spus ca legea va trece de Parlament in doua saptamani si ca singurul impediment ar fi ca presedintele Romaniei sa o atace la Curtea Constitutionala.

"Am discutat cu presedintele Senatului, cu domnul Tariceanu. Saptamana aceasta, Biroul Permanent al Senatului, din care fac partea toate partidele politice, inclusiv cele din opozitie, a decis sa se finalizeze lucrarile in comisiile de specialitate si luni, din cate stiu, este sesiune, se da votul final la Senat. De la Senat merge la Camera Deputatilor. Dupa ce voteaza si Camera Deputatilor, presedintele Romaniei nu mai are voie, conform Constitutiei, sa respinga proiectul, trebuie sa il promulge - cu exceptia situatiei in care va sesiza Curtea Constitutionala. Dar de respins nu mai poate sa il respinga. Deci, luni seara cred ca este votat de Senat si pleaca la Camera Deputatilor", a afirmat Ponta.

Intrebat daca se va respecta termenul de 1 octombrie pentru punerea in aplicare a reducerii CAS, Victor Ponta a spus ca, din punctul sau de vedere, acest lucru este fezabil.

"Luni este 25 august. Camera Deputatilor nu stiu cat are nevoie, o saptamana, doua probabil. Din toate calculele rezulta ca cel tarziu in 10-15 septembrie presedintele Romaniei va avea legea revotata pe biroul sau si nu mai poate de data aceasta sa o respinga", a declarat premierul Victor Ponta.