Ziaristul Catalin Tolontan afirma, pe blogul lui, dupa ce Traian Basescu a afirmat ca Gazeta Sporturilor a fost finantata din banii Crescent, ca, daca ar fi urmata logica sefului statului, s-a putea spune ca din acesti bani au fost cumparate actiunile la B1 TV, in conditiile in care un imprumut de 1,5 milioane de dolari a fost semnate de seful Consiliului de Administratie de atunci, Sorin Oancea, actualul patron de la B1TV.

Potrivit lui Catalin Tolontan, ziarele de la Intact au luat doua imprumuturi, unul de 1,45 milioane de dolari, in 2003, si al doilea de 275.000 de dolari, in 2004.

"(...) am verificat actele in detaliu. Mi-am asumat degeaba ca eram administrator al societatii care edita Gazeta Sporturilor si care a luat imprumut de la Crescent. Nu eram (...) Presedintele Consiliului de Administratie era Sorin Oancea, actualul actionar de la B1TV, exact postul unde Traian Basescu mi-a adresat cuvintele 'lichea' si 'om fara caracter', fara sa ma numeasca. Nu e nevoie de detectivul Marlowe ca sa deduci la cine s-a referit presedintele", scrie Tolontan, pe blogul lui.

Ziaristul explica faptul ca, in 27 iunie 2003, societatea Jurnalul SA, care edita Jurnalul national si Gazeta Sporturilor, a luat un imprumut total de 1,5 milioane de dolari de la Crescent. Primul care il semneaza este Sorin Oancea.

In 1 iunie 2004, aceeasi societate, care isi schimbase numele in Convergent Media, ia inca 275.000 de dolari. Atunci a semnat Catalin Tolontan.

"Asta ma califica drept 'lichea', sustine presedintele Romaniei. El a oftat, spunind apasat ca nu intelege cum de procurorii stau cu fundurile pe scaun si nu trec acusica la actiune. Evident ca despre primul imprumut, cel semnat de patronul B1TV, nu a vorbit.

Cind presedintele a chemat procurorii, acestia trebuia sa ii bata in geam la B1TV, ca acolo era administratorul daca tot supecteaza seful statului o ilegalitate. E o gluma amara, dar Traian Basescu parea pornit si obiectul suspiciunii era mai aproape decit credea. Naspa moment!

(...)

Imaginati-va ca, daca urmam aceasta ruta de judecata, Sorin Oancea a finantat B1TV cu banii cistigati pe vremea cind lucra la Antene si la Jurnalul SA. Cu 'banii poporului', dupa cum a spus presedintele Romaniei.

Sigur ca e o comparatie fortata, dar o fac intentionat ca sa observam unde duce un astfel de rationament. E ca o reducere la absurd.

Il cunosc pe Sorin Oancea si stiu ca si el zimbeste acum. S-a ajuns prea departe. In nici o tara nu ti-e rusine cind semnezi documente legale. Daca presedintele Romaniei crede altceva despre companii, lege si raspundere, e problema lui si numai a lui", precizeaza Catalin Tolontan.

Citeste restul postarii aici.