Federatia Nationala Mine Energie, organizatie sindicala a sectorului de energie, petrol, gaze si minerit energetic, solicita demisia lui Laurenti Dan Ciurel, directorul general executiv al SC Complexul Energetic Oltenia SA, ca urmare a inceperii urmaririi penale impotriva sa pentru abuz in serviciu, in dosarul privind contractele primite de casa de avocatura Sova la Turceni si Rovinari, potrivit unui comunicat de presa.

Federatia "considera ca un potential refuz al domnului Ciurel Laurentiu de a-si prezenta demisia va aduce grave prejudicii de imagine Complexului Energetic Oltenia, atat in perspectia apropiata a listarii la bursa a pachetului minoritar de actiuni, dar si mentinerea unor bune relatii internationale in vederea construirii de noi capacitati energetice".

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus efectuarea urmarii penale fata de inca un inculpat in dosarul Turceni - Rovinari. Astfel, Laurentiu-Dan Ciurel, avand succesiv calitatea de director la Directia Investitii si ulterior director general si ordonator de credite al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER) este urmarit penal eptnru trei infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, din care una in forma continuata.

Potrivit comunicatului DNA, prejudiciul cauzat Complexului Energetic Rovinari (CER) prin activitatile descrise se ridica la aproximativ 84 milioane lei.