Blogul Hungarian Spectrum arata cine este Gyula Teller, ideologul si sfatuitorul de incredere al lui Viktor Orban, un intelectual cu viziuni de extrema dreapta si antisemite. Gyulla Teller este un traducator excelent, dar pasiunea sa reala este teoria politica. El si-a inceput cariera politica in partidul SZDSZ (Uniunea Democratilor Liberi din Ungaria) in 1990, dar in scurt timp a trecut la Partidul Conservator Fidesz. Teller este adeptul teoriilor conspiratiei la nivel international si a devenit un dusman declarat al globalizarii si al capitalismului.

Gyula TellerFoto: Captura YouTube

Cum a fost descoperita influenta lui Gyula Teller asupra premierului maghiar?

Potrivit reporterului Ilidko Csuha, Viktor Orban a fost atat de impresionat de un articol pe care Teller l-a scris in editia din martie a publicatiei Nagyvilag, incat l-a desemnat ca lectura obligatorie pentru toti ministrii sai.

Din eseul "Modificarile de culoare ale unei eminente cenusii" al lui Zoltán Ripp, dar si din scrierile lui Teller este absolut clar ca Orban a fost absolut fascinat de ideile periculoase ale acestui om, arata blogul Hungarian Spectrum.

Una dintre teoriile lui Teller arata ca in Ungaria exista trei grupuri sociale:

  • Ungaria feudala veche si ramura sa ulterioara, formata din clasa de mijloc din Ungaria
  • Ungaria burgheza
  • Vechii socialisti Rakosi, care si-au schimbat stilul pentru a deveni lideri si beneficiari ai Ungariei lui Kadar.

Teller este adeptul teoriilor conspiratiei la nivel international si a devenit un dusman declarat al globalizarii si al capitalismului, fiind considerat apropiat de ideile lui Aleksandr Dughin, ideologul lui Vladimir Putin.

Un articol aparut saptamana aceasta pe site-ul ATV arata ca ideile lui Teller pot fi regasite in "sistemul national" al lui Viktor Orban.

Blogul Hungarian Spectrum mentioneaza ca aproape "fiecare aspect al sistemului lui Orban a venit direct din ideile lui Teller. Credem ca este timpul sa reevaluam ideologia lui Viktor Orban deoarece originile sale pot fi observate in ideile unui om cu viziuni de extrema dreapta si antisemite".