Presedintele Traian Basescu a afirmat joi ca Institutul National de Statistica, care nu a anuntat public ca Romania a avut contractie economica in primul trimestru al anului, este a treia institutie a statului, dupa Avocatul Poporului si Consiliul National al Audiovizualului, care "capoteaza sub presiunea politica".

"Vad ca si INS, care a lansat o minciuna prin omisiune revine si isi aduce aminte ca a folosit un formular standard din 2009, cum e posibil sa ne spuna UE ca am intrat in recesiune si nu institutul de statistica al tarii noastre. E a treia institutie care capoteaza sub presiune politica, dupa Avocatul Poporului si CNA", a spus seful statului, intr-o conferinta de presa.

"Ce a facut azi INS e ca scoaterea sigurantei la CNA (aluzie la faptul ca acest Consiliu nu a ramas fara curent electric duminica, cand ar fi trebuit sa monitorizeze mitingul Antenei 3 de la Palatul Cotroceni ), au scos si ei putin siguranta ca sa poata minti Victor Viorel", a comentat Traian Basescu, dupa care a adaugat: "Au facut ce a facut si seful lor, au plagiat un formular din 2009 si de asta au omis sa spuna ca am intrat in recesiune".

Reactia sefului statului dupa ce seful INS a oferit o explicatie halucinanta pentru o grava omisiune dintr-un comunicat de presa al institutiei: S-a folosit un model de comunicat de presa din 2009.