Ministrul delegat Bogdan Stanoevici ii indeamna pe romanii de pretutindeni sa se gandeasca pe perioada vacantei la ideea de a da cate un euro pe an in vederea infiintarii unui fond de rezerva care sa fie folosit pentru repatrierea decedatilor sau pentru situatii de urgenta, relateaza Mediafax.

Actorul Bogdan StanoeviciFoto: Arhiva personala

"Cand s-a construit Atheneul Roman, fiecare cetatean a dat cate 1 Leu pentru finantarea constructiei. Si astazi avem o perla arhitectonica de care suntem mandri. Dragii mei romani de pretutindeni, va dau o tema de gandire pe perioada vacantei: daca fiecare roman din strainatate ar depune 1 Euro pe an (doar un an) intr-un cont special, s-ar putea crea un fond de rezerva din care s-ar putea folosi diverse sume pentru platile necesare repatrierii decedatilor sau pentru situatii de urgenta", scrie pe Facebook ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici.

Ministrul le explica romanilor de pretutindeni ca, daca ar face un calcul simplu, ar vedea ca acest cont special "se va putea autoalimenta din dobanda anuala".

"Ce inseamna un euro pentru buzunarul fiecaruia??? Nu mare lucru. Dar cat de util ar putea fi pentru intreaga comunitate. Si asta ar insemna solidaritate intre romanii de pretutindeni", mai scrie Stanoevici, subliniind ca ideea sa poate este "nebuna" sau poate este buna.

"Ganditi-va. Astept cat mai multe pareri sau idei", ii indeamna ministrul pe romani, incheindu-si postarea cu mesajul: ""Ganditi-va. Astept cat mai multe pareri sau idei", ii indeamna ministrul pe romani, incheindu-si postarea cu mesajul: "Hai sa dam mana cu mana/Cei cu inima romana", scris cu majuscule.

Bogdan Stanoevici a fost numit ministru delegat pentru romanii de pretutindeni, in cadrul MAE, la 5 martie 2014.", scris cu majuscule.

Bogdan Stanoevici a fost numit ministru delegat pentru romanii de pretutindeni, in cadrul MAE, la 5 martie 2014.